1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Jandarmadan BOTAŞ'ın Ceyhan tesislerine operasyon
Jandarmadan BOTAŞ'ın Ceyhan tesislerine operasyon

Jandarmadan BOTAŞ'ın Ceyhan tesislerine operasyon

Türkiye'nin en önemli stratejik yerlerinden biri ve ham petrol tanklarının bulunduğu BOTAŞ-Ceyhan Tesisleri'ne jandarma uyuşturucu operasyonu yaptı.

A+A-

BOTAŞ-Ceyhan Tesisleri'ne jandarma uyuşturucu operasyonu yaptı. İki kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili soruşturma başlatıldı. Sektör kaynakları olayı ‘skandal' olarak yorumlarken BOTAŞ yetkilileri, operasyonun kendi güvenlik elemanlarının ihbarı üzerine yapıldığı ve soruşturmanın sürdüğü bilgisini verdi.

Jandarma, bir ihbar üzerine Türkiye'nin en önemli stratejik yerlerinden biri olan ve ham petrol tanklarının bulunduğu BOTAŞ Ceyhan Tesisleri'ne uyuşturucu operasyonu yaptı. İki kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili soruşturma açıldı. Sektör kaynakları, tesislerin özel güvenlikli bölge olduğuna dikkat çekerek, ‘Böyle bir olayın yaşanması büyük bir skandaldır.' değerlendirmesi yaptı. BOTAŞ yetkilileri ise, ‘Jandarmanın BOTAŞ güvenlik personelinin başvurusu üzerine operasyon yaptığı ve soruşturmanın sürdüğü' bilgisini verdi. Aynı kaynaklar, mahkeme sürecinde BOTAŞ'ın olaya müdahil olacağını söyledi. Ceyhan tesisleri, Türkiye'nin en önemli petrol depolama merkezlerinden birisi ve limanı konumunda bulunuyor.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Ceyhan terminalinde her biri 135 bin m3 (metreküp) kapasiteli 12 adet depolama tankı ve bin 950 metre (m) uzunluğunda iskele, ayrıca boru hattı üzerinde bağlı 6 adet pompa ve 1 adet pig istasyonu ile faaliyet gösteriyor. Kırıkkale Rafinerisi'nin ham petrol ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen ve uzunluğu 448 kilometre (km) ve 7,2 milyon ton/yıl kapasiteli Ceyhan-Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı'nda ise 2 adet pompa ve 1 adet de pig istasyonu bulunuyor. Ayrıca, Ceyhan terminalinde Ceyhan–Kırkkale Ham Petrol Boru Hattı için kullanılan her biri 50 bin m3 kapasiteli 3 adet de depolama tankı var.

Soruşturma açıldı

Zaman'a sektör kaynaklarından ulaşan bilgilere göre BOTAŞ'ın Ceyhan tesislerinde jandarmanın yaptığı ve adliyeye intikal eden operasyonla ilgili ‘uyuşturucu ekmek ve ticaretinden' soruşturma açıldı. Kaynaklar, Türkiye'nin en önemli stratejik tesislerinden ve birinci derece güvenlikli bölge olan bir alanda hint keneviri-uyuşturucu gibi vahim bir olayın yaşanmasının veya böyle bir olayla gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Aynı kaynaklar, stratejik bir alanda böyle bir olayın nasıl yapıldığına ve bir daha asla olmaması için bütün tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Konuyla ilgili BOTAŞ yetkilileri ise, ‘Olayın takipçisiyiz' değerlendirmesini yaptı. Aynı yetkililer şu bilgileri verdi: “BOTAŞ güvenlik personelinin başvurusu üzerine jandarma operasyon yaptı. İki işçi gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldılar. Fakat, bunlar BOTAŞ personeli değil. Tank sahasındaki ormanlık alanda yaşanan bir olay. Operasyonda 7 kök ele geçirildi, tam olarak uyuşturucu olup-olmadığı netleşmedi. İnceleme-soruşturma devam ediyor. Davaya dönüşmesiyle BOTAŞ olarak müdahil olacağız.”

Bu haber toplam 1676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.