1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Üsküdar'da hamsi şenliği
Üsküdar'da hamsi şenliği

Üsküdar'da hamsi şenliği

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Hamsi Festivali’nde vatandaşlara 2 ton hamsi ikram edildi. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluştururken, diğer yandan ise Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.

A+A-

Üsküdar Belediyesi tarafından Giresun ve Ordulular Derneği Federasyonu katkılarıyla Üsküdar İskele Meydanı’nda 2’nci Hamsi Festivali düzenlendi. Festivale Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde vatandaşlar hamsilerin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de tezgahın başına geçerek vatandaşlara hamsi ekmek ikram etti.

Üsküdarlılar, bir yandan hamsinin tadına bakarken, diğer yandan da Karadeniz’in coşkulu müzikleri eşliğinde horon tepti.

"HAMSİNİN KARADENİZLİSİ MAKBULDÜR"

Bu yıl 2’nci defa düzenlenen Hamsi Festivali’nde vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlara hamsi ikramında bulunan Başkan Türkmen, “Hamsi demek bereket demek. Biliyorsunuz Üsküdar da bereketin zirve yaptığı bir ilçemiz. Genel başkan yardımcılarımız ve sayın milletvekillerimiz ile beraber Üsküdar’da tüm İstanbullulara sadece Üsküdarlılara değil hamsi ikramı yapıyoruz. Biliyorsunuz hamsinin Karadenizlisi makbuldür. Hava biraz soğuk ama hamsi yedikten sonra ısınacağız ve horonla birlikte terleyeceğiz. Biz festivale davet ederken dedik ki horon bilmeyen gelmesin, horon bilmeyenler de geldi, burada öğrenerek geri dönecek” şeklinde konuştu.

Adana’dan hamsi festivaline katılmak için geldiklerini ifade eden Sakine Üzer ve Şengül Akçalı da, festivalde olmaktan dolayı mutlu olduklarını ve hamsiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

u1-002.jpg

u2-002.jpg

u3.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.