1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. İzmir Kış Trofesi’nde Yunan yarışçı sürprizi
İzmir Kış Trofesi’nde Yunan yarışçı sürprizi

İzmir Kış Trofesi’nde Yunan yarışçı sürprizi

Uluslararası Çeşme Yat Kulüp (ICYC) ve Ege Açık Yat Kulübü’nün (EAYK) ortaklaşa düzenlediği 2017 İzmir Kış Trofesi 3. Ayak Yarışları, 31 teknenin katılımı ile 11 Mart günü Çeşme Marina'da verilen start ile başladı.

A+A-

Bu ayağın sürprizi Sakız Adasından yarışa katılan Code Zero teknesi oldu.

Cumartesi brifing ardından tekneler, iki yarış yapmak için denize açıldı. İlk yarış saat 11: 29’da 12 knot altında başladı. Zaman zaman rüzgâr 20 knot üstüne çıksa da tüm tekneler keyifli bir yarış gerçekleştirdi. Özellikle Sakız adasından katılan Code Zero teknesi ile Lezita Lemon teknesi arasında çekişme yarışa renk kattı. Ardından 15.08’de sosis rotalı ikinci yarışın startı verildi. Havanın kötüleşmesi ve rüzgâr hızının artması nedeniyle yarış sırasında hakemler tarafından kısa rota kararı alınan yarış, 16.28’de son teknenin de finishe ulaşmasıyla sonlandı.

kis_trofesi_yaris_ladysun.jpg

Keyifli iki yarış sonrasında Verano’da bir önceki yarış ayağının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde, kokteyl sponsorları Barog Marine ve SEY Marin tarafından bu ayakta yarışan tekneler arasında çekiliş yapıldı. Çekiş sonucunda ADA ve PALMARİN İZMİR YELKEN teknelerine Barog Marin tarafından alt yıkama, ARNES teknesine de SEY Marin tarafından motor bakımı hediye edildi. IRC 1’de LEZİTA LEMON SAILING, IRC 2’de ARNES, IRC 3’de MARE, IRC 4’de ÇEŞME SAILING-LADY FAST, IRC 5’de MİRANDA, Destek Sınıfı’nda ERNESTO ve Yelken Okulları Sınıfı’nda HAPPY LEMON LİNEA ROSSA birincilik ödüllerinin sahibi oldu.

kis_trofesi_yaris_2.jpeg

Pazar günü Çeşme daha da sert bir hava ile güne başladı. Brifing ardından hakemler tarafından kontrol yapılıp karada tehir verildi. İlerleyen saatlerde rüzgârın hızının daha da artmasından sonra dolayı pazar günkü yarışlar abondene edildi.

İzmir Kış Trofesi 3. Ayak Yarışları sonucunda; IRC 1’de LEZİTA LEMON SAILING, IRC 2’de PALMARIN İZMİR YELKEN, IRC 3’de YUNUS MARIN CYGNUS, IRC 4’de VENTUS, IRC 5’de MİRANDA, Destek Sınıfı’nda ERNESTO ve Yelken Okulları Sınıfı’nda HAPPY LEMONLINEA ROSSA birincilik ödüllerinin sahibi oldu.

İzmir Kış Trofesi 4. Ayak Yarışları, 1-2 Nisan tarihlerinde Çeşme’de yapılacaktır.

kis_trofesi_yaris_miranda.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.