1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kozmetik sektörünün yüzde 1'i tüm dünyaya temiz su sağlayabilir
Kozmetik sektörünün yüzde 1'i tüm dünyaya temiz su sağlayabilir

Kozmetik sektörünün yüzde 1'i tüm dünyaya temiz su sağlayabilir

UNICEF yöneticisi Ted Chaiban, Etiyopya'daki konferansta tüm dünyanın temiz suya ulaşabilmesi için 2.1 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu rakam, 200 milyar dolarlık dünya kozmetik sektörünün sadece yüzde 1'ine tekabül ediyor.

A+A-

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı'nda konuşan Ted Chaiban, sürdürebilir kalkınma ve hijyen konusunda karşılaşılan en büyük zorluğun "finansman bulma" olduğuna dikkati çekti. Chaiban, finansman konusundaki açığın kapatılması için her yıl 2,1 milyar dolarlık desteğe ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Kozmetik tüketiminin yüzde 1'i yetiyor

Geçtiğimiz yıl dünya kozmetik pazarı 200 milyar dolar olarak tespit edilmişti. Dünyada temiz suya ulaşabilmek için bu rakamın sadece yüzde birine ihtiyaç olduğu bildiriliyor.

Addis Ababa'da 40 sağlık ve su bakanı, uluslararası finansman kuruluşları, UNICEF, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen konferans daha önce ABD'de düzenlenmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.