1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Palamutun 3 tanesi halde 5 lira tezgahta 20 lira
Palamutun 3 tanesi halde 5 lira tezgahta 20 lira

Palamutun 3 tanesi halde 5 lira tezgahta 20 lira

Balığın bollaşmasıyla Bandırma'da 3 palamutun fiyatı 5 liraya kadar düştü. Tezgahta ise 3 palamutun fiyatı 20 liraya kadar çıkıyor. Halde kilosu 2-3 lira olan hamsi, tezgahta 8-10 liraya alıcı buluyor.

A+A-

Karadeniz ve Marmara’daki  Hamsinin ardından gelen palamut akını  halde fiyatları ucuzladı.. Bandırma’daki balık haline 1 günde 20 bin çift palamut gelince 3 palamutun fiyatı 5 liraya düştü. Hamsi ve palamudun bol görülmesinde av yasağına uyulmasının da etkili olduğu belirtildi.

İstanbul'da balık fiyatları

İstanbul halinde ise hamsinin kolisi 30 liradan satılıyor. Bir koli hamsinin ağırlığı 10 ila 13 kg arasında değişebiliyor. Buna göre hamsinin hal çıkış kilogram fiyatı 2.3 TL ile 3 TL arasında değişiyor.  Halde küçük bot palamutun 8 tanesi 20 TL iken büyük boy palamutun 5 tanesi 40 TL.

Anadolu yakasında hamsinin kilosu 8, Avrupa'da 10 lira

Ancak İstanbul’un çeşitli semtlerindeki tezgahlarda balık fiyatı değişkenlik gösteriyor. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hamsinin kilosu ortalama 8 liradan satılırken  palamutun tanesi 8 ila 10 liradan alıcı buluyor. Sarıyer’de hamsinin kilosu ortalama 10 liradan satılırken 3 adet palamut 20 liradan satılıyor. Süpermarket zincirlerinde ise hamsinin kilosu ortalama 7 lira iken küçük palamut 8 lira.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.