1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türkiye İçin Lojistik Stratejileri Konferansı 2017 düzenlendi
Türkiye İçin Lojistik Stratejileri Konferansı 2017 düzenlendi

Türkiye İçin Lojistik Stratejileri Konferansı 2017 düzenlendi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü’nün düzenlediği "Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı 2017" Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

A+A-

20 Nisan perşembe günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı Prof. Doç. Dr. Okan Tuna’nın yürüttüğü oturuma; Horoz Bollore Logistics Satış Yöneticisi Baran Kaya, BDP International Bilgi Teknolojileri Müdürü Ozan Çalışkan, Geodis İzmir Şube Müdürü Burak Kuş ve Sigma Logistics Genel Müdürü Şenol İbiş katıldı.

Prof. Dr. Okan Tuna, konuşmacılardan kendilerini, şirketlerini ve şirketlerinin faaliyet alanları konularında öğrencilere bilgi paylaşımında bulunmalarını isteyerek oturumu başlattı ve sözü ilk olarak Şenol İbiş’e bıraktı.

lojistik-stratejileri-konferansi-2017---2.jpg

Sigma Logistics Genel Müdürü Şenol İbiş konuşmasında konteyner fiyatlarındaki artışı ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının önemini vurguladı. Öğrencilerin, bu mesleği severek ve isteyerek seçmesi gerektiğini, İngilizcelerini üst seviyeye çıkarmaları gerektiğini ve mümkünse ikinci ve üçüncü dil öğrenmeleri gerektiğini belirterek sözü Burak Kuş’a bıraktı.

Kuş ise İpekyolu’nun yeniden canlandırılması planından, küresel ekonomik durumdaki değişikliklerden etkilenen forwarder sektöründen bahsetti.

BDP International Bilgi Teknolojileri Müdürü Ozan Tanışan, öncelikle şirketini ve kendisini tanıttı. Tanışan gelişen teknolojilerle birlikte özellikle bilişim teknolojisinin (IT) öneminden bahsederken özellikle doğru verinin önemini vurguladı ve müşterilere bu şekilde değer yaratılması gerekliliğinden bahsetti.

lojistik-stratejileri-konferansi-2017-1.jpg

Horoz Bollore Logistics Satış Yöneticisi Baran Kaya ise kendi çalışma alanlarından biri olan Afrika’nın üzerinde durarak, bu bölgede karşılaşılabilecek sorunları ve bu sorunları nasıl çözdüklerini açıkladı. Kaya özellikle niş ve katma değeri yüksek hizmet sağlamanın önemi vurgulayarak, öğrencilere Dünya coğrafyasına hâkim olmaları gerektiğini ve bunu gerçekleştirebilmenin en güzel yollarından birinin seyahat etmek olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

Tüm konuşmacılar oturum boyunca öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Fakültenin Dekan Yardımcısı Prof. Dr. D. Ali Deveci katılımları ve katkılarından dolayı tüm konuşmacılara ve oturum başkanına teşekkür belgelerini sundu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.