1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı
Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

A+A-

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Hazinedar ile birlikte Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Hazinedar'ın görevden alınma gerekçelerini; belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi olarak açıkladı. Hazinedar, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 77 oranında oy ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçilmişti. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 6 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından 'Mülkiye müffetişlerinin raporları ve adli soruşturmalar ve kovuşturmalar nedeniyle' görevinden alınmıştı. Karar sonrası binada hareketlilik yaşanıyor. Binanın önünde toplananlar sloganlar atıyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bugün öğle saatlerinde kameralar karşısına geçerek hakkındaki bir çok iddiayla ilgili açıklama yaparak 'Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurt dışı yasağı konuldu' demişti. Hazinedar'ın açıklamalarından yaklaşık 3 saat sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı duyuruldu.

HAREKETLİ ANLAR

Kararın ardından belediye önünde hareketlilik yaşandığı ve binanın önünde toplananların sloganlar attığı belirtildi..

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

"Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN ALINMA GEREKÇESİ

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

MAL VARLIĞINDA CİDDİ ARTIŞ...

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

KAYIT DIŞI PARA TRANSFERİNE ARACILIK İDDİASI

Çetin Kırışgil'in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

“Eşim ve oğluma da yurtdışı yasağı konuldu”

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı açıklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bugün kameralar önüne çıkmıştı, hakkındaki haberlerle ilgili sert bir açıklama yapmıştı. Hazinedar, “Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurtdışı yasağı konuldu. Sayın Cumhurbaşkanının şikayet ettiği devlet düzeni dahi onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı ve imkanı verdi” demişti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında çıkan iddialarla ilgili belediye binasında basın açıklaması yapmıştı.

Hazinedar, belediyenin defalarca soruşturmadan geçirildiğini belirterek “Belediyemizde son iki yıldır 180’i aşan ön inceleme, araştırma ve soruşturma yapılmıştır. Türkiye’de hiçbir belediye bu kadar teftiş edilmemiştir. Türkiye rekoru ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak, bir rekoru da teftiş edilmekle kırdık. Ataşehir Belediye Başkanının görevden alınması ile hedefe konulan isim oldum. Buna uygun olarak belediyeye mülkiye müfettişleri geldi. Şu anda 16 müfettiş ve teftiş görevlisi bir ayı aşkın süredir belediyeyi denetliyor. Son döneme kadar yapılan bütün teftişlerden anlımızın akıyla çıktık. Bugüne kadar hiçbir şey bulamadılar. Şu an bulmakla görevlendirilmiş kişiler inceleme yapıyor. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bu hukuk onlara da lazım olacak. Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarından sonra, devlet hatayı bir defa yapabilir. Yeni hatalar onlardan öğrenilmiş şekilde devam etmektedir. Bıçak kemiğe gittikçe dayanıyor. Yapılanların beşeri adalette, ilahi adalette hesabı verilecektir. İftiraya uğramak çok kötüdür” demişti.

'AİLEMDEN ELİNİZİ ÇEKİN'

Hakkında açılan FETÖ soruşturması kapsamında eşi Özlem Hazinedar ve oğlu Yaşatan Hazinedar hakkında da yurtdışına çıkış yasağı konulduğunu söyleyen Murat Hazinedar şöyle devam etti:

“Soruşturma 2016 tarihinde hiçbir delil olmadan, Canfer Deliismail ve Heyecan Halime Şahin isimli şahısların iftiraları ile açılmıştır. Delil olmayan dosyada hakkımda, haksızca yurtdışı çıkış yasağı çıkarıldı. Bu soruşturma kapsamında 17 aydır hiçbir şekilde ifademe başvurulmamıştır. İfade verme talebim reddedilmiştir. Şüphelinin ifadesi alınmadan, üstelik bu bir belediye başkanı, ifademiz alınmadan nasıl adli kontrol kararı alınmıştır. Üstelik şahsım Türkiye’de iken adliyeye ifade için davet edilmeden gıyabımda karar alınması kanunlara aykırıdır. Savcılık savunma hakkımı açık bir şekilde ihlal etmiştir ve etmeye de devam etmektedir. Hayatımın hiçbir evresinde FETÖ ile ne avukat olarak, ne işadamı olarak, ne de siyasetçi olarak hiçbir ilişkim olmamıştır. Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bu soruşturmalarla sadece şahsıma değil, eşime de, dünyanın en iyi üniversitelerinde kabul alma imkanı olan evladım, oğlum hakkında da yurtdışı yasağı konuldu. Onun yurtdışında okuma şansı elinden alındı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Kendisinin şikayet ettiği eski düzende o düzeni ben de şikayet ederdim, ama yıkmak için değil, ülkem daha özgürlükçü, vesayetten kurtulan milli şuuru olan, millet için çalışan bir devlet organizasyonunu hep hayal etmişimdir. Sayın Cumhurbaşkanının şikayet ettiği devlet düzeni dahi onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı ve imkanı verdi. Darbe dönemlerinde bile aileler bu derece mağdur edilmedi. Ailelerden elinizi çekin.”

Heyecan Halime Şahin'in ifadesi

Öte yandan Savcılığın CHP'li Beşiktaş Belediyesi ve Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yürüttüğü soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında belediyede görevli eski İhale Komisyonu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Heyecan Halime Şahin de ifade verdi.

"İHALE PARALARINI BANK ASYA'YA YATIR MAL ALIMINI İPEK HOLDİNG'DEN YAP"

"İpek Holding'den satın alma yapmadığım, Bank Asya'dan da krediye onay vermediğim için işten çıkartıldım" diyen Şahin'in savcılığa verdiği ifade şöyle:

YASAKLI KİŞİ İHALEYE GİRDİ

"124 adet sürücü ve 179 araçla sürücülü araç kiralama ihalesi için salona çağrıldım. İhaleye dört firma katılmıştı. İki firma çekilirken, bir firmanın da teminat mektubu olmayınca ihale belediyenin şirketine kaldı. Belediye şirketi Beltur adına ihaleye katılan kişinin Engin Ertaç olduğunu öğrendim. Ertaç yasaklı olduğu için kendi şirketiyle ihaleye katılamıyordu. İhale şartnamesini de Ertaç hazırladı. Defterdar Mehmet Sinan Koraltan ileride herhangi bir sorun olmaması için katılımcı olmak istedi ancak Hazinedar'ın kayınbiraderi Yüksel Özgür Yavuz onu belediyeden kovdu. Komisyon üyelerini ve onların akrabaları da Yavuz tarafından tehdit edildi."

YURTDIŞI YASAĞI VAR

Murat Hazinedar'a 2016 yılında FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında yurt dışını çıkış yasağı getirilmişti.

KAMU KAYNAKLARI YAĞMALANDI

"Başkana konunun hassasiyetini izah etmeye çalıştığımda, Beşiktaş'a farklı hizmet etmek istediğini; ihale kapsamının bu nedenle geniş olduğunu, komisyon üyelerinin sorun çıkarmadan kararı imzalamalarını emretti. Özgür Yavuz tarafından kapalı zarfla tarafıma ulaştırılan ihale koşulları ile yine kendisi tarafından imzalanarak uygulamaya konulan sözleşme kapsamı farklıdır. Bu farklılıklarla kamu kaynakları yağmalandı."

FETÖ YÖNTEMLERİYLE MOBBİNG UYGULADILAR

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; İhaleye direndiği için kayınbirader Özgür Yavuz tarafından tehdit edildiğini de söyleyen Heyecan Halime Şahin yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Hazinedar'a komisyon başkanlığı görevinden alınmamı istedim. Bana "İstediğim imzaları atmayacaksan ne işe yarayacaksın" dedi. Ardından tüm FETÖ'cü yöntemleri kullanarak karalama, mobbing, sahte belge düzenleme, hukuksuz işten atma, siber suç oluşturma girişimleriyle beni susturmaya çalışmışlardır. O dönem yaşadıklarımı ve aldığım tehditleri Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu, İçişleri Bakanlığı kurumları ve savcılıklara bildirdim."

Vira Haber

Bu haber toplam 6104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.