1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Gökalp: “Lokomotif sektörleri harekete geçirmek lazım”
Gökalp: “Lokomotif sektörleri harekete geçirmek lazım”

Gökalp: “Lokomotif sektörleri harekete geçirmek lazım”

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Meslek Komiteleri Toplantısı'nda konuşan Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Ziya Gökalp, “İşsizliği azaltmak için öncelikle lokomotif sektörleri harekete geçirmek lazım” dedi.

A+A-

Sanayi politikası oluşturmanın önemine değinen Gökalp şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız, Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında Mart ayı içerisinde işsizliği azaltarak istihdam sağlamamız gerektiğini söyledi. İşsizliği azaltmak için öncelikle lokomotif sektörleri harekete geçirmek lazım. Bu lokomotif sektörleri harekete geçirmek için de bir sanayi politikası oluşturulması gerekiyor.

Bizler sekiz yıldan beri çalışan personelimizi tutabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Şu anda personelimizin birçoğu endüstri bölgesinde çalışmaktadır. Scrubber sistem ve balast suyu yönetim sistemleri gelmektedir. Bu sistemler geldiğinde hiçbir Türk gemisi yabancı limanlara yanaşamayacak. Bunun alt yapısını bizler proje çıktığı zaman söyledik.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, savunma sanayisine ilişkin kaç firma varsa onlara destekle Ar-Ge çalışması yaptırmıştır. Şu anda savunma sanayimiz ilerlemekte ve dünyaya ihracatlar yapmaktadır. Ülkemiz ancak ekipmanlar üreterek kalkınabilir.

Muhabir: Hüseyin Altay YONTAN

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.