1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor
Balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor

Balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor

Tekirdağ Limanı'nda balıkçılık yapanlar, "vira bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor. Limanda demirli teknelerinin ağlarını onaran balıkçılar, motorlarının bakımını yapıp, ekmek teknelerini boyuyor.

A+A-

Tekirdağ Limanı'nda balıkçılık yapanlar, "vira bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor. Limanda demirli teknelerinin ağlarını onaran balıkçılar, motorlarının bakımını yapıp, ekmek teknelerini boyuyor.

Aylarca denizden uzak kalan balıkçılar, 1 Eylül için teknelerini "gelin" gibi süsleyip, "derya kuzuları"na ulaşmayı bekliyor.

Tekirdağ Limanı'nda "Karacılar" gırgırında balıkçılık yapan İdris Şeremet yaptığı açıklamada, yaklaşık 3-5 aydır yeni sezon için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Yasak kalktıktan sonra avlanmaya başlayacaklarını belirten Şeremet, "Biraz cesaretimiz kırıldı. Çünkü geçen seneye göre bundan 20 gün önce palamut kendisini göstermişti, müjdesini almıştık palamudun" diye konuştu.

Palamut balığının henüz görünmediğin, denizlerde sadece sardalyada bolluk olduğunu anlatan Şeremet, şunları anlattı:

"Tek umudumuz lüfer. Eğer lüfer ve çinakop bereketli olursa kendimizi kurtarırız ama ne olursa olsun bizi istavrit balığı çok korkuttu. Bu sene pek görünmüyor. Denizin kuru fasulyesi istavrittir. Eğer o istavrit denizde olmazsa diğer dişli balık, palamut, lüfer, bunlar akım balığıdır. Gider havyarını dökerler göç ederler. Göç ederlerken de avlayabildiklerimizi avlarız, avlayamadıklarımız gidiyor. Asıl ekmeği, sabit balıklar hamsi, istavrit, sardalyayı avlayarak kazanıyoruz. Eğer onlar olmazsa vay halimize."

Şeremet, bu yıl bahsettiği balıkların çıkmaması halinde herkesin balık yiyemeyeceğini savundu. Lüferin pahalı olduğunu, istavritin ise daha ucuz olduğu için insanlar tarafından tercih edildiğini ifade eden Şeremet, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan itibariyle trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlatmış, yasağın 1 Eylül'de kalkacağı açıklanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.