1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Boğulmalar şamadırayla önlenecek
Boğulmalar şamadırayla önlenecek

Boğulmalar şamadırayla önlenecek

Bartın Belediyesi, İnkumu sahilinde boğulmalara karşı şamandıra ile önlem aldı.Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, çeken akıntı nedeniyle vatandaşların şamandıraları geçmemesini istedi.

A+A-

Bartın Belediyesi, İnkumu sahilinde boğulmalara karşı şamandıra ile önlem aldı.Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, çeken akıntı nedeniyle vatandaşların şamandıraları geçmemesini istedi.

İnkumu'nda meydana gelen boğulma olaylarına karşı çeken akıntının tespit edildiği 5 ayrı noktaya, belediye tarafından şamandıralar yerleştirildi. Çeken akıntıya karşı broşürlerin dağıtılması, dalga olduğunda denize girilmemesi için kırmızı bayrak çekilmesi ve anonslar yapılması, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen boğulmaların meydana gelmesi üzerine, son tedbir olarak denizdeki boruların içerisine beton dökülerek 250 metre uzunluğunda şamandıra çekildi.

'ÖZELLİKLE İL DIŞINDAN GELENLER BİLMİYOR'

Çalışmaları takip eden Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, İnkumu'nun açık deniz olması nedeniyle zaman zaman boğulma olayları ile karşılaştıklarını belirterek şöyle dedi:

"Özellikle il dışından gelen misafirlerimiz bu bölgede çeken akıntı olduğunu bilmiyorlar. Her ne kadar on bin tane broşür dağıttıysak da, dalga olduğunda kırmızı bayrak çeksek de, 15 dakikada bir ilan yapsak ta, zabıtamız ve jandarma vatandaşlarımızı uyarsa da, maalesef boğulma olaylarıyla karşılaşıyoruz. Burada üç cankurtaran, bir adet de zodyak botumuz var. Bunlar da yeterli olmuyor."

GEÇEN YIL 70 BOĞULMA OLAYI

5 ayrı noktada çeken akıntı oluştuğunu kaydeden Cemal Akın açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu bölgelere şamandıra koyuyoruz. Toplam 8 ton ağırlığında çelik borulara beton döktük. Bunlara şamandıralar bağlandı. Şamandıra çektiğimiz alan 250 metre civarında. Bu noktalarda geçtiğimiz sene 70 civarında boğulma olayı ile karşılaşıldı. İnsanlarımızın can güvenliği bizler için çok önemli. Burunlarının bile kanamamasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımız, umarım şamandıralı alanı geçmezler ve boğulma olaylarını önlemiş oluruz."

virahaber.com

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.