1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Contest Yachts yüksek performanslı yeni kruvazörü tanıttı
Contest Yachts yüksek performanslı yeni kruvazörü tanıttı

Contest Yachts yüksek performanslı yeni kruvazörü tanıttı

Hollanda’daki Contest Yachts 42 ile 72 ft arasında değişen semi custom performans yelkenli serisini 67 ft’lik yepyeni bir modelle tamamlandı.

A+A-

Contest tersanesinde Wetzel Brown Partners tarafından iç mekanları da harikulade olan yeni nesil yatlar inşa edilmeye devam edilirken bu heyecan verici yeni proje aynı zamanda judel/vrolijk & co ile beraber tasarlanan ilk proje.

Contest filosunun yeni üyesi hem iki kişi tarafından kolayca idare edebilen hem de tekneye binecek daha büyük kalabalıklar için son derece konforlu olan yüksek performanslı bir yelkenli olacak. Judel/vrolijk & co tasarımcılarıyla bu yeni uzun vadeli ortaklığa başlarken, Contest Yachts Contest 67CS için net bir açıklama yapmakta.

Contest Yachts idari müdürü Arjen Conjin, “Amacımız tersanemizin zengin inşaat mirasını judel/vrolijk & co’nun tasarım ve mühendislik deneyimiyle birleştirmekti. Contest yatlarının mevcut serisi çok sayıda ödül kazanmıştır ve yüksek satış rakamları da denizcilerin bunların kalitesini ne kadar takdir ettiğini ortaya koymaktadır. Ancak, Contest’te asla rehavete kapılmıyoruz ve daima daha da çok gelişmenin yollarını arıyoruz" dedi.

Contest 67CS’nin tasarımında modern çizgileriyle zamandan bağımsız ve şık görünümlü bir teknenin genel tarzına uyan, dikkat çekmeyen bir kaptan köşkü var. Üst güverte silueti mümkün olduğu kadar alçak tutularak salonun altında teknik donanım için bolca yer bırakıldı. Yelken planı denizin üzerinde yaklaşık 32 metrelik direk yüksekliği ile zengin görünümlüdür. Donanım planı flok, flok üstü ve kod sıfır seçeneklerinden farklı gennaker boylarına kadar uzanan çok sayıda yelken kombinasyonu sunar. Ayrıca inmest furling sistemi de uygulanabilir.

judel/vrolijk & co idari müdürü Rolf Vrolijk, “Contest 67CS’de açık denizde uzun mesafeli gezilere de uygun olan gerçek bir semi custom performans yelkenlisi için en iyi plan ve tasarım kombinasyonu olduğunu açıkladı. Contest ile bu çığır açan yeni ortaklığı maksimum deniz keyfi ve gezinti konforu sağlayan bir tasarımla başlatmaktan dolayı çok mutluyuz. Aynı zamanda performans bizim tasarımlarımızda daima şarttır ve Contest 67CS de istisna değildir" şeklinde konuştu.

Gövdenin hatları bir gezinti yatı için en uygun hale getirilmiş ve sonra daha da performans odaklı şekle sokulmuştur. İleri bölümleri daha keskin hatlıdır ve arkada biraz daha geniş ve daha düz bölümlerle birleşir. Daha sert olan çene kısmı rüzgara karşı performansı arttırırken arka bölümleri daha yüksek hızlar ve denge için tasarlanmıştır.

Contest’in optimize sandviç yapısı ve tam özlü hafif iç panellerin kullanılmış olması sayesinde, Contest 67CS’de bu tür bir tekne için iyi bir yer değiştirme özelliği vardır. Ağırlık merkezinin derinde olduğu orta derecede L biçimli omurgası dengeyi en üst düzeye çıkarır. Tersanenin ilk motor yatı dahil olmak üzere yeni yapılmış tüm Contest Yatlarında olduğu gibi, Contest 67CS’nin iç tarzı da Amsterdam merkezli tasarım şirketi Wetzel Brown Partners’ın maharetli ellerine teslim edilecektir.

11-023.jpg22-017.jpg33-014.jpg44-010.jpg
55-007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.