1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dünyanın en büyük yelkenlisi Marmaris'te yapılıyor
Dünyanın en büyük yelkenlisi Marmaris'te yapılıyor

Dünyanın en büyük yelkenlisi Marmaris'te yapılıyor

Chelsea'nin de sahibi olan Rus işadamı Roman Abramoviç Bozburun'da yelkenli tekne yaptırıyor. Yelkenlinin 141 metre boyunda ve dünyanın en büyük yelkenlisi olacağı ileri sürüldü.

A+A-

Ülkemizi sık sık ziyaret eden, İngiliz futbol takımı Chelsea'nin de sahibi olan Rus işadamı Roman Abramoviç; 2010'da 495 milyon dolara 170 metrelik yat yaptırarak dünyanın en büyük yatına sahip olmuştu. Eclipse adlı bu yatıyla dünyanın dört yanını geziyor. 

Rus işadamı Roman Abramoviç şimdi de  dünyanın en büyük yelkenlisini yaptırıyor. Sabah gazetesinin haberine göre Abramoviç'in sipariş ettiği dünyanın en büyük yelkenlisi, Marmaris Bozburun'daki bir tersanede, tamamen Bozburunlu ustalar tarafından yapılıyor. 

ADI 'DREAM SYMPHONY' OLACAK 

Richard Gere ve Johnny Depp gibi Hollywood yıldızları ile İngiltere Kraliyet ailesi üyelerine ahşap guletler yapan Bozburunlu ustalar, şimdi de Abramoviç için dünyanın en büyük yelkenlisini inşa ediyor.  Sızan bilgilere göre yapımı büyük bir gizlilik içinde sürdürülen yelkenli tam 141 metre olacak. 
Bozburun'daki bir tersanenin kapalı bölümünde inşası devam eden yelkenlinin adının Dream Symphony olacağı da sızan bilgiler arasında. Abramoviç’in,  yelkenlisinin yapıldığı tersaneyi bir  kez ziyaret ettiği ve  yelkenlisinin yapımı hakkında bilgi aldığı da ileri sürülüyor. Ancak  Rus işadamı Roman Abramoviç’in adamlarının  her ay düzenli olarak tersaneye gidip yelkenliyi kontrol ettikleri belirtiliyor.  Babadan kalma yöntemlerle milyon dolarlık ahşap guletlere imza atan Bozburunlu ustaların şöhreti, Dream Symphony ile zirveye ulaşacak gibi gözüküyor. 

ABRAMOVİÇ'TEN BOZBURUNLU USTALARA 'EN BÜYÜK' SİPARİŞ

Şu anda 1931'de inşa edilen 109.50 metre uzunluğundaki Sea Cloud, halen dünyanın en büyük yelkenlisi unvanını elinde bulunduruyor. 1955 yılında Dominik Cumhuriyeti diktatörü Rafael Trujillo'ya satılan ve Angelita adını alan yelkenlinin şimdiki sahibi ise Clifford Barbour. 141 metrelik Dream Symphony suya indiğinde, Angelita'nın 83 yıllık unvanını elinden alacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2320 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.