1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GEMİMO'dan 'Gemilerde Enerji Verimliliği' semineri
GEMİMO'dan 'Gemilerde Enerji Verimliliği' semineri

GEMİMO'dan 'Gemilerde Enerji Verimliliği' semineri

GEMİMO tarafından gemilerde enerji verimliliği konusunda üyelerini bilgilendirmeye yönelik “Gemi Makinelerinde Enerji Tasarruf Potansiyelleri ve Verimli İşletmeciliğin Esasları” adlı seminer 13 Kasım'da yapılaca.

A+A-

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası gemilerde enerji verimliliği konusunda üyelerini  bilgilendirmeye yönelik seminer programı başlattı. 

Bu seminerler kapsamında 13 Kasım 2014 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Parlak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan seminerin ana konusunun; “Gemi Makinelerinde Enerji Tasarruf Potansiyelleri ve Verimli İşletmeciliğin Esasları” olruğu öğrenildi.

Günümüzde tüm sektörlerde olduğu gibi gemilerde de enerji verimliliği ve enerji verimliliğine dayanan bir işletme yöntemi yaygınlık kazanmaya başladı.. Bu kapsamda YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Adnan Parlak’ın vereceği “Gemi Makinelerinde Enerji TASARRUF Potansiyelleri Verimli İşletmeciliğin Esasları” başlıklı semineri kısa özeti şöyle:

İÇERİK

Enerji verimliliği Operasyon İndeksi (EEOI-Energy Efficiency Operation Index) hazırlamanın önemi, gemi makinelerine yönelik olarak alınacak tedbirlerin yakıt sarfiyatındaki azalma ve bu azalmanın EEOI’i nasıl etkilediği örnekleriyle anlatılacak.Gemilerde enerji tasarrufu sağlanabilecek potansiyel alanların bulunmasında sistematik yaklaşım örneklendirilerek anlatılacak. Seminerin sonunda Enerji Tasarruf Potansiyellerinin etkileri ,yıllık tasarrufun parasal değerleri gemi ve filo bazında sunulacak.

SEMİNER ANA BAŞLIKLARI

1) Gemilerde Enerji Verimliliği ve Önemi .

2) Gemi Enerji Verimliliği Yönetim Planı, Enerji Tasarruf tansiyelleri, örnekleriyle Enerji Verimliliği Operasyon İndeksinin (EEOI) Hesabı,

3) İşletme şartlarının Optimizasyonu ile Enerji tasarruf Potansiyeli,

4) Tasarım Şartlarının Optimizasyonu Ile Ortaya çıkabilecek Enerji Tasarruf Potansiyelleri 5) Örnek Enerji Verimli İşletme Uygulamaları

EĞİTİMCİ – KONUŞMACI :

Prof Dr. Adnan Parlak

TARİH / SAAT : 13 Kasım 2014 / 17: 00 – 19: 00

YER : Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi – Cafer Ağa Mh. Damga Sk. İffet Gülhan İş Merkezi 9/7 Kadıköy

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.