1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İnkilap Vapuru, eğitim müzesi oluyor
İnkilap Vapuru, eğitim müzesi oluyor

İnkilap Vapuru, eğitim müzesi oluyor

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İnkılap vapurunu Türkiye'nin en zengin eğitim müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

A+A-

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İnkılap vapurunu Türkiye'nin en zengin eğitim müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Başkan Koçal, bir süreden beri kamuoyunda merak konusu olan İnkılap vapurunun akıbeti konusuna son noktayı koydu. Vapurla ilgili davanın sonuçlandığını ve davayı Yalova Belediyesi'nin kazandığını söyleyen Koçal, "Eğitim müzesi hedeflerimizden bir tanesiydi. Sultan Ahmet’te ufak bir eğitim müzesi var. Bizim yapacağımız geniş çaplı olacak. Eğitim müzesinde bugüne kadar eğitim sürecinde kullanılan araçlar olacak. Bizim çocukluğumuzda bile kullanılan eğitim araçları müzelik oldu. Oturulan tahta sıralardan tutun da o zamanki eğitim araçlarına kadar birçok araç müzede olacak. Gerçekten güzel bir müze olacak. Böyle bir koleksiyonu satın alacağız. Bunu İnkılap vapurunda sergileyeceğiz. Hukuki sürecin bitmesini bekliyorduk. Vapuru belediye olarak istediğimiz şekilde hizmete açma şansımız var. Burada arkadaşlarla konuştuk. Buranın 2. katının yarısını eğitim müzesi, yarısını da 400-500 metrekaresini eğitimciler lokali olarak değerlendireceğiz. Bir sene içerisinde müzeyi tamamlarz” dedi.

Yalova'nın sahip olduğu güzelliklere zarar vermeden istihdam alanlarının çoğaltmanın önemine de dikkati çeken Koçal, “Esnafın gelirlerinin yükselmesi için 3 sektörün önemini sürekli anlatıyoruz. Bunlardan bir tanesi turizm sektörü. Yalova Türkiye’nin en güzel coğrafyası. Turizmin nasıl olacağıyla ilgili planlama çalışmasını yıllardır yürütüyoruz. 5 yıldızlı oteller, kongre merkezleri olmadan turizm hayat bulamaz. Bunun için de birkaç sene evvel başlattığımız otellerin teşvik edilmesiyle ilgili çalışmamız devam ediyor. Fatih Caddesi’nin sonunda 3 parselin 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi yapılması için gereğini yaptık. Devlet gibi yapmadık. Devlet bedava veriyor. Yeter ki 5 yıldızlı otel verilsin diye. Süreci iyi yöneterek belediye kasasına 40 milyon lira koyduk. Orada özel sektör yakında tesis inşaatlarına başlayacak” diye konuştu.

Yalova’daki tesis yatırımlarının bunla da sınırlı olmadığını belirten Koçal, “Termal’de bakanlık bin 700 dönümlük alanın turizme tahsisini yapacak. Tesis anlamındaki işler için düğmeye basıldı. Bundan sonraki süreçte özel teşebbüsün çalışmaları başlayacak” ifadesini kullandı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.