1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kalamış Marina'da belirsizlik sürüyor
Kalamış Marina'da belirsizlik sürüyor

Kalamış Marina'da belirsizlik sürüyor

Koç Holding'in işletme hakkından vazgeçtiği Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'yla ilgili belirsizlik sürüyor. İhaleye teklif verenlerin dolardaki artış sebebiyle oluşan 450 milyon liralık fark nedeniyle sözleşme imzalayıp imzalamayacağı merak konusu oldu.

A+A-

İhalesini Koç Holding bünyesindeki Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'nin aldığı 664 milyon dolarlık Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'yla ilgili özelleştirme de belirsizliğini koruyor. 

Koç Holding, martta imar planıyla ilgili devam eden sorunlar sebebiyle yat limanının işletme hakkından vazgeçtiğini açıklamıştı. Koç Holding'in açıklamasında ÖİB'nin yat limanının imar planını onayladığı, ancak imar planıyla ilgili sorun çözülmesine rağmen sözleşmenin imzalanmadığı belirtilmişti. 

450 MİLYON KUR FARKI

ÖİB'nin internet sitesinde bu ihale halen sözleşme aşamasında görünüyor. ÖİB'nin, ihalede en yüksek ikinci teklifi veren Safi Gayrimenkul'e de sözleşme imzalamak için herhangi bir çağrıda bulunmadığı öğrenildi. 

Tam bir bilmeceye dönen limanın 664 milyon dolarlık bedelinin Türk parası karşılığı ihale tarihinde 1 milyar 394 milyon lira iken kurlardaki artış sebebiyle bu rakam şimdi 1 milyar 839 milyon liraya yükseldi. 450 milyon liraya yakın fark oluştu. İhaleye teklif verenlerin dolardaki artış sebebiyle sözleşme imzalayıp imzalamayacağı merak konusu oldu. Eğer sözleşme imzalanmazsa ihale iptal edilecek.

"KALAMIŞ'TA YENİDEN İHALEYE GİREBİLİRİZ"

Öte yandan Hürriyet gazetesi'nde yer alan haberde, Kalamış marinada belediye imar planında değişikliğe gidildiği için Setur'un da 664 milyon dolar işletme bedeliyle kazandığı ihaleden çekildiğini hatırlatan Üstün Özbey bundan sonraki sürece ilişkin şunları söyledi: "Şimdi ihalede ikinci olan şirket durumu değerlendiriyor. Eğer onlar da bu şartlarda olmayı istemezlerse üçüncüye gidilecek. İhalede ikinci ve üçüncünün de çekilmesi ve ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz. Şu anda denizseverlerin ihtiyaçlarının aksamaması için Kalamış'ta hizmete devam ediyoruz." Rekabet Kurulu'nun Yıldız Holding'den aldıkları Beta ve Pendik marinaların Koç Grubu'na devrine onay vermemesi konusunda ise Özbey, "Henüz gerekçeli kararı görmedik. Gördükten sonra değerlendireceğiz" demekle yetindi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1084 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.