1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Kruvaziyer turizmi için 'promosyon' önerisi
Kruvaziyer turizmi için 'promosyon' önerisi

Kruvaziyer turizmi için 'promosyon' önerisi

Tatillerini dev gemilerde geçirmeyi tercih eden turist sayısındaki hızlı artış kruvaziyer sektöründe rekabeti kızıştırdı.

A+A-

Geçen yıla kadar limanlarına çektiği gemi sayısını sürekli artıran Türkiye'nin Yunanistan, Mısır ve İsrail ile rekabet için "promosyon" destekleri sağlaması gerektiği ifade edildi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nde başkan yardımcılığı görevini de yürüten MSC Cruises Operasyonlar Sorumlusu Savaş Dinçer, Türkiye'de liman masraflarının makul seviyede olduğunu ancak fener ve sağlık kesintilerinin yüksek kaldığını kaydetti.

Dinçer, "Liman ücretlerinde bir indirim talep etmiyoruz, kruvaziyer şirketlerinin Türk limanlarına daha fazla gemi getirmesinin teşvik edilmesini istiyoruz. İzmir'e bir gemi yanaştıran ikincisini de yanaştırmak istemeli. Örneğin bu limanlara yılda 50 sefer düzenleyen bir şirketin bundan sonraki seferlerinden liman ücreti alınmayabilir " dedi.

Ercan, MSC'nin yaz sezonunda iki kruvaziyeriyle Türkiye'ye seferler yapacağını, yolcu sayısında yüzde 50 artış beklendiğini de sözlerine ekledi. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Doğu Akdeniz'deki hemen tüm limanlarda görülen yolcu sayısındaki düşüşün devam edebileceğini, ancak 2015 yılının sonunda bu seyrin değişebileceğinin öngörüldüğünü belirtti. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.