1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Mulder 98 Flybridge’in teknik deniz denemeleri tamamlandı
Mulder 98 Flybridge’in teknik deniz denemeleri tamamlandı

Mulder 98 Flybridge’in teknik deniz denemeleri tamamlandı

Tamamen alüminyumdan yapılan Mulder 98 Flybridge’in teknik deniz denemeleri başarıyla tamamlandı.

A+A-

30 metre uzunluğundaki özel yapım Mulder, nefes kesen yuvarlak gövdesiyle beklenenden 2 knot daha yükseğe çıkarak saatte 22 knot azami hıza ulaştı. 30 metrelik (98 ft) yatın gürültü düzeyleri de etkileyici şekilde sessizdi.

Mulder 98 Flybridge, dünya lansmanını Eylül ayındaki HISWA Amsterdam Boat Show’da yapmıştı. Tekne, fuardaki en büyük yat olmanın yanında, inşa edilen en büyük Mulder Flybridge olma özelliğine sahip. 6,90 eninde ki  30 metrelik Mulder’ın deniz denemeleri HISWA Boat Show’un hemen ardından başladı ve ilk olarak Rotterdam’da, daha sonra da Kuzey Denizi’ndeki Scheveningen limanında (The Hague şehrine yakın) yapıldı.

Mulder 98 Flybridge, yuvarlak sintineli gövdeye sahip ve her biri 1685 beygir gücündeki iki adet Caterpillar C32 motorla çalışıyor. Bu motorlar, beklenenin 2 deniz mili üzerine çıkarak 22 deniz mili seviyesinde bir azami hız sağlıyor. Yatın yakıt kapasitesi 17 bin litre. Bu kapasite, 10 deniz mili (knot) hız ile seyrettiğinde, yata yaklaşık 3.300 deniz mili seviyesindeki Transatlantik bir menzil kazandırıyor. Özel yalıtımı ve “yüzer” iç kesimi sayesinde, Mulder 98 Flybridge’in ses ve titreşim seviyeleri son derece düşük.  Yat, sahibinin tercihleri doğrultusunda tamamen RINA sertifikasyonuna uygun olarak inşa edildi.

ZAMANA KARŞI KOYAN BİR TARZ

Mulder 98 Flybridge’in dış tasarımı Guido de Groot Design tarafından, gemi mimarisi Ginton Naval Architects tarafından gerçekleştirildi. Mulder’ın semidisplacement  Flybridge motoryatlarının başarılı evriminde bir sonraki etap, tasarım.  Yat, güncel moda trendlerine değil, zamana karşı koyan bir tarzın değerini bilen sahibine hitap edecek. Dinamik hatları ve antrasit renkli biminisi, yatın uzunluğunu vurgularken, yüzeylerinin yumuşaklığı da klasına bir katman daha ekliyor. Yatın ölçüleri, 30 metrelik cömert uzunluğu sayesinde optimize edildi ve azami iç ve dış mekan yaşama alanları ile birleştirildi.

999-004.jpg

Her ayrıntısında lüks ve zarafetin bulunabildiği, zamana karşı koyan ve çağdaş şık olarak adlandırılan iç mekan, Omega Architects’in eseri.  Ana temanın zımparalanmış nikel hatlar olduğu ana doğramalarda Mulder işçiliğine bol miktarda rastlanıyor, bu da güzel ve zarif tasarımlı kamara ve duvarları getiriyor. Konfor ve tarzın yarattığı çok yönlü atmosferi ortaya çıkarmak için Lüks Dedar, Pierre Frei, Elitis ipek, yün ve keten dokumalar ve Spinneybeck deri, Tai Ping yün ve ipek halılar kullanılmış. Tamamı özel yapılan iç mekan ceviz renginde. Büyüleyici Onyx Honey pencere kolonlu geniş salonun yemek alanı sekiz kişiyi ağırlıyor.  İskele tarafındaki profesyonel mutfak tam donanımlı ve 12 kW'lık buharlı bir fırına sahip. Ana güvertede bir de wc bulunuyor. Orta güvertedeki ana kamara, geniş bir gömme dolaba ve her iki tarafta büyük oval lombozlara sahip.  Orta güvertede bir de VIP kamara ve iki konuk kamarası var. Dört kamaranın da kendi duş ve tuvaleti bulunuyor.

Mürettebat odaları arkada yer alıyor ve dört kişi için iki kamaradan oluşuyor. Mürettebat yaşam alanına yüzme platformu ve ana güvertedeki passerelladan erişilebiliyor ve ayrıca makine dairesine erişim de sunuyor. Yardımcı bot yüzme platformuna veya geniş güverte köprüsüne yerleştirilebiliyor. Güverte köprüsünde iki adet şezlong ve iki büyük U-kanepe ile ızgara, buz makinesi ve buzdolabı bulunan bir bar da bulunuyor.

Mulder 98 Flybridge’in Rus sahibi, başlangıçta 26 metrelik bir model tasarımı istemişti. Bu istek daha sonra 28 metre olarak güncellendi ve son olarak 2010’da 30 metrelik Mulder Flybridge için sözleşme imzalandı. Yatın gemi mimarisi 2011’in başlarında, omurganın inşaatı da aynı yılın sonunda başlatıldı.  İlk omurga, 2012’nin sonunda Mulder Tersanesinin Zoeterwoude-Rijndijk’deki yeni yerine ulaştı. Mulder 98 Flybridge’in 2015 ilkbaharında Fransa’nın güneyinde denize açılması bekleniyor.

Mulder Shipyard’ın Flybridge modelleri, uluslararası platformda yıllardır başarılarını sürdürüyor. 2007 yılında bir Mulder 76 Flybridge Yeni Zelanda’daki bir müşteriye teslim edildi ve Mulder Shipyard 2010’da da Mısırlı bir müşteriye 92 Flybridge satışı gerçekleştirdi. 2013’te Avustralya’ya Mulder 73 Flybridge teslim edildi. Mulder Shipyard şimdiye kadar toplam on bir adet Flybridge modeli inşa etti.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.