1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Murat Kul "Kararlar belimizi büküyor"
Murat Kul "Kararlar belimizi büküyor"

Murat Kul "Kararlar belimizi büküyor"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Balıkçılık Meslek grubu ve üreticilerinin genişletilmiş balıkçılık sektörünün sorunları ve çözüm arayışına ilişkin düzenlediği toplantı bugün, Deniz Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Balıkçılık Meslek grubu ve üreticilerinin genişletilmiş balıkçılık sektörünün sorunları ve çözüm arayışına ilişkin düzenlediği toplantı bugün, Deniz Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen, meslek grubu üyeleri,sektör temsilcileri ve derneklerinin katıldığı toplantıda balıkçılık sektöründe yaşanan sıkıntılar, söz konusu sorun ve yasaklarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

"BALIKÇILIK SEKTÖRÜ SIKINTI YAŞIYOR"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul "Toplanma amacımız, hep beraber organize olarak, Yalova,Çanakkale ve diğer birliklerimizi de çağırarak sorunlara çözüm ve öneri sağlamak. Son yıllarda avcılıkla ilgili yasaklara maruz kaldık. Gündemimiz yoğun. Kıyıdan 24 metre avlanma yasağı hepimizi etkiledi. Lüfer, çinakop avlanma boyutu da biz balıkçılara sıkıntı yarattı. 4-7 Mayıs’ta Su Ürünleri Kooperatifi Merkezi Birliği’nin Bodrum’da düzenlemiş olduğu bir toplantı var. Balıkçılıkla ilgili bazı kararlar alınacak. Bu kararlar da Ankara’da bakanlığa sunulacak. Tartışmalarımızı yapıp hazırlıklı gitmeliyiz. Çıkan kararlar belimizi büküyor,sıkıntı yaşıyoruz." dedi. 

"BALIKÇILAR BİRLİK OLMALI"

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın istediği gibi kanun çıkardığını dile getiren Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Ali Güney "Derdimiz aynı. Ülkemizde balık avcılığını bitirmeye çalışan iki faktör var. Bakanlık ve sivil toplum örgütleri. Gırgırcılara 35-50 metre yasak istiyorlar. Sıkıntılarımızı Ankara’da tek tek dile getiriyoruz. Ancak arkamızdaki gücü bilmiyoruz. Gırgır ve trol avcılarına çok büyük iş düşüyor. Bakanlık istediği şekilde kanun ve yönetmelikleri çıkarıyor. Bizim birinci görevimiz gırgır ve trolcüleri bir araya getirmek. Birbirimizi desteklemezsek diğerlerinin eline koz vermiş oluyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hedefe kitlenirsek başaramayacağımız şey yok. Gerekirse hukuka başvurup davalar açılacak. Çalışmalarına başladık. Buradan çıkaracağımız sonuçlar, balıkçılığımızın şekillenmesini sağlayacak. Bodrum’da yapılacak toplantıda sorunlar dile getirilecek." şeklinde konuştu.

"HER SEZON ÖNCEKİNİ ARATIR OLDU"

Avcılığın her sezon daha kötüye gittiğini dile getiren  İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ümit Çetinkaya konuşmasında "Bir sezonun sonuna geldik. Açmazlar,sıkıntılar ortada. Bunlarla mücadele edebilmek için birlikte olmak lazım. Yurt içi ve yurt dışı bir çok toplantıya katıldım. Herkesin gönlü,sözü bizimle birlikte.Fakat bedeni, fikri,temsili ile bir arada değiliz. Büyüklerimiz hep birlikteydi,sonuç alıyorlardı. Şuanda birlikte değiliz maalesef. Sizlerin temsil ve dernekleri yaşatma  görevi var. Sayın Orman ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker, gırgır balıkçılığını bitirip, çiftlik balıkçılığına yönelmemizi istiyor. Önümüzde büyük bir engel var. Şuanda çok kötü bir durumdayız. 4 Mayıs’ta herkesi Bodrum’a bekliyoruz. Bu toplantılarda bize sorunlarınızı,dertleriniz anlatın. Biz de çözüm arayalım. Bizim yanımızda olun. Biz bi rarada olup, gücümüzü gösterirsek balıkçılara kimse bir şey yapamaz." ifadelerine yer verdi.

6-004.jpg2-012.jpg3-012.jpg1-014.jpg5-006.jpg4-010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.