1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Novorossiysk Denizaltısı Rus savaş filosuna katıldı
Novorossiysk Denizaltısı Rus savaş filosuna katıldı

Novorossiysk Denizaltısı Rus savaş filosuna katıldı

Rusya'nın 636.3 Projesi çerçevesinde inşa ettiği dizel Novorossiysk denizaltısı Kuzey Filosuna katıldı. Denizaltı iki hafta sürecek derin sualtı denemeleri gerçekleştirecek.

A+A-

636.3 Projesi çerçevesinde inşa edilen, dizel Novorossiysk denizaltısı iki hafta sürecek derin sualtı denemeleri gerçekleştirmek üzere Kuzey Filosuna katıldı. Denizaltı Petersburg’da Admiralteiiskiye Tersanesi'nde inşa edildi.

Kuzey Filosu Sözcüsü Vadim Serga, Novorossiysk denizaltısı mürettebatının Barents Denizi’nin derin bölgelerinde devlet komisyonlarınca düzenlenecek denemelere katılacağını söyledi. Serga mürettebatın rota görevlerini yerine getireceğini ve bir sonraki filolar arası geçişi tamamlayarak sürekli olarak görev yapacağı üsse gideceğini söyledi.

Serga sözlerini şöyle sürdürdü: “Dizel-elektrikli Novorossiysk denizaltısı Kuzey Filosuna, mürettabatın hazırlanması için geldi. Çünkü bu sınıftaki denizaltıların kullanılmasında en tecrübeli olanlar Kuzey Filosu denizaltı mürettebatlarıdır. Kuzey Filosu ekipleri daha önce başarılı bir şekilde, Varşavyanka Projesi çerçevesinde inşa edilen denizaltıların kullanılmasını öğrenmişlerdi”.

531105501.jpg

submarine-trials-bulava-failure.si.jpg

002564bc6745140152740b.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.