1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Su altında kalan köy gün yüzüne çıktı
Su altında kalan köy gün yüzüne çıktı

Su altında kalan köy gün yüzüne çıktı

Yozgat'ta sulama amaçlı olarak tesis edilip, 1994 senesinde hizmete alınan Gelingüllü Barajı altında kalan Esenli Köyü'nün kalıntıları, suların çekilmesiyle beraber anlaşıldı .

A+A-

Yozgat'ta sulama amaçlı olarak tesis edilip, 1994 senesinde hizmete alınan Gelingüllü Barajı altında kalan Esenli Köyü'nün kalıntıları, suların çekilmesiyle beraber anlaşıldı .

Yapımı 20 sene önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı'nda su tutulmaya başlanması ile beraber baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. Su toplama havzası içerisinde kalan köyün eski yerleşim yeri, kuraklığa bağlı olarak barajın su seviyesinin düşmesiyle beraber tekrardan anlaşıldı . Eski yerleşim alanındaki bazı binalar da su yüzeyinde görünmeye start verdi . Suyun altında kalan köy mezarlığı göründü. Suların çekilmesiyle gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların vakit içerisinde kaplanıp, görünmez hale gelmekde olduğu görüldü.

Mezarlığın ortaya çıkması ile beraber köy sakinleri yakınlarına ilişkin olan mezar taşlarının başında dua etmeye start verdi . Esenli Sulama Birliği Başkanı Oğuzhan Kapusuzoğlu, bu sene kar yağışının yetersiz olması sebebiyle barajda suyun istenilen seviyeye  ulaşmadığını bildirdi. Kapusuzoğlu, biriken suyun mühim kısmının de yağışların zamanında düşmemesi sebebiyle sulamada kullanıldığını, o nedenle barajdaki suyun çekildiğini açıkladı .

baraj-sulari-cekilince-koyun-kalintilari-ortaya-cikti.jpg

cd367a0cfc6a0726_480x270.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.