1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. TÜRKLİM 18. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti
TÜRKLİM 18. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

TÜRKLİM 18. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda yapılan oylamada Kaan Gürgenç’ten boşalan başkanlık koltuğunu oy çokluğuyla Mustafa Selçuk devraldı.

A+A-

TÜRKLİM üyeleri ve davetlilerin yoğun katılım gösterdiği olağan genel kurul toplantısı 23 Ocak Cuma günü Ataşehir Marriot Hotel’de yapıldı. Toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu ve bütçe rakamları üyelere sunuldu. Ayrıca derneğin 2015 bütçesi de oylanarak kabul edildi.

“LİMANCILIK SEKTÖRÜ EĞİTİME ÖNEM VERMELİ”

Olağan Genel Kurul’da veda ve teşekkür konuşması yapan Kaan Gürgenç “Yaklaşım 10 yıldır beraberiz. Dört dönem başkanlık yaptım bu seçkin gruba. Bana ilk teklif geldiğinde bu kurumun içerisinde yer alacak tecrübeye sahip olmadığımı düşünüyordum. Bugün hayatta olanlar ve olmayanları saygıyla anıyorum. Bu seçkin derneğin bugüne gelmesine vesile oldular. Geldiğimiz günden bu yana dernek üye sayımız üç kat arttı. O günlerde yüzde 40 civarında elleçleme yapılan limanlarımız bugün yüzde 90’lara ulaştı. Değişmeyen tek şey, problemlerin çözümü. Her dönem idareyle aramızda görüş farklılıkları oldu. TÜRKLİM, sektörü temsil eden bir dernek. 10 sene de önemli adımlar attık. Üyeler dışında derneğimize gelir kazandırmak için çabaladık. Bu anlamda yaptığımız en önemli proje Kariyerport’tur. Yönetim Kurulu olarak da inandığımız ve arkasında durduğumuz bir projedir. Bizim yaptığımız ciddi bir iş. Eğitim, sektörümüzün önemli bir parçasıdır. İşin kuralına göre yapılması gerekiyor. AB’den bir fon alarak, dernek üzerindeki ekonomik zorluğu dışarıya taşıdık. Projelerimizi bize verilen paranın daha azını kullanarak bitirdik. Bugün Kariyerport, sektörde standartları belirleyip, sınavları yapan bir kurum durumunda. Limanlarımızda çalışan insanları daha iyi duruma getirmek için imtihan yapıyoruz. Seviyelerini belgeliyoruz. Limanlarda çalışan insanların eğitimi konusunda ciddi açık var. Limanlarda çalışan insanların eğitimi için bir programa ve tesise ihtiyacımız var. Bu projenin bir sonraki yönetim ekibine nasip olmasını diliyorum. Eğitim belgesinin işletme izninin bir parçası olmasını arzu ediyoruz. İşletme sahipleri olarak eğitimin gerekliliğine inanıp destek vermemiz gerekiyor. Her limanda ölümlü veya ağır yaralanmalı kazalar olabiliyor. İnsanları eğitip, iyi donanımlara sahip olduklarından sonra sahaya çıkarmamız gerekiyor. Dernek olarak eğitimde daha aktif olmamız gerekiyor.” dedi.

t1-001.jpg

“DURUŞUMUZU HİÇ DEĞİŞTİRMEDİK”

Yönetime geldiğimizde yaptığımız ilk icraat, seçimleri 3 yıla, üyelik aidatlarını da iki katıda çıkarmak oldu. İyi bir şey yapmışız ki 10 yıldır bu koltukta oturuyorum. Bu yolda tüm mesaimizi harcadık. Eğer bir hata yaptıysak da şahsım ve yönetim kurulum adına özür dilerim. Üç ayrı yönetim kuruluyla çalıştık. Her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Katma değerli bir 10 yılı geride bıraktığımızı düşünüyorum. Yaptığımız her şeyi iyi niyetle, ülke menfaatine uygun olarak yapmaya çalıştık. Yüksek sesle konuşmaktan çekinmedik. Duruşumuzu hiç değiştirmedik. Her performansın eleştirilecek kısımları vardır. Bunlara katılıyorum. Daha iyisi de yapabilirdik. Bizim yapamadıklarımızı yeni yönetimin hayata geçireceğini düşünüyorum.

“LİMANCILIKTA SERT RÜZGARLAR DEVAM EDECEK”

Kocaeli Bölgesi’nin özelliklerini bilerek limancılığı öğrendim. Çok fazla liman ve liman üstünde kendine hak gören idare var. Kocaeli Bölgesi’nin çektikleri başka hiçbir bölgemiz çekmiyor. Burası önümüzdeki dönemde de problemli bölge olmaya devam edecek.  Niyet iyi olduğu taktirde birilerinin limanlardan bahsediyor olması bizi rahatsız etmez. 10 yıl birlikte güzel şeyler yaptık. Giderken yeni yönetime birkaç tavsiyem olacak; düşündüklerinizi söylemekten çekinmeyin. Bunları her ortamda söyleyebilecek akıl ve cesurlulukla yola devam edin. Limancılıkla ilgili yapılması gereken daha çok şey var. Dünyayla rekabet edebilmek için yola çıktıysak hala yapacak çok fazla şey var. Yeni dönem Limancılık için rüzgarların sert estiği bir dönem olacak. Limancıların çok fazla para kazandığına dair yanlış bir görüş var. Ne koparırsak kardır diye anlaşılıyor. Liman inşa etmek çok ciddi ekonomi isteyen bir iş. Çok küçük limanların bile 200-300 milyon dolara el değiştirdiği bir dönemde, yedi tane kocamızla, devletin denizine taşı boşaltıyoruz. Arkamızdaki hinterlanda bağlıyız. Dolayısıyla bu yatırımı yanlış yapmışız şuraya taşıyayım diye bir durumumuz yok. En az ilk beş seneyi öngörerek düğmeye basması gereken patronlarız. Kazandığımız paraya kar marjı olarak değil yatırımın geri dönüşü olarak bakılması gerekir. Bizim çok paralar kazandığımızı düşünen bir kitleyle karşı karşıyayız. Bizler için açgözlü tanımına çok fazla katılmıyorum. Ama gördüğümüzde böyle bir görüş var ve bu yeni değil. Bu düşünce mantığıyla mücadele ediyoruz. Yeni yönetimin limancılığın nasıl işlediğini, farklı mecralarda anlatıyor olması gerekmektedir. Bu eksiklikleri son yaptığımız Gümrük Bakanlığı’ndaki toplantıda da gördük. Yeni yönetime şimdiden hayırlı olsun. Herkese teşekkürler.

“GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ GÜVENE LAYIK OLACAĞIZ”

Oy çokluğuyla seçilen yeni yönetim adına kürsüye çıkan yeni Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Selçuk “Yeni yönetimdeki tüm arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum. Kolay bir iş devralmadığımızın farkındaydık. Daha önceki başarıların üzerine ne kadar katkıda bulunacağımız önemli olacak. En zor iş. Önümüzdeki dönemdeki tüm zorluklarla hep beraber mücadele edebilmemiz için dönem boyunca bize destek olmanızı rica ediyorum. Özellikle Körfez Bölgesi için Kaan Gürgenç’in söylediklerine katılıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Umarın göstermiş olduğunuz güvene layık oluruz.” şeklinde konuştu.

Seçilen yeni Yönetim Kurulu şu şekilde:

Mustafa Selçuk (BAŞKAN) Solventaş

Efe Hatay (YILPORT)

Özgür Soy (KUMPORT)

Turgay Gül (MARPORT)

İbrahim Dölen (BORUSAN)

Aydın Erdemir (TOROS TARIM)

İ. Hakkı Taş (MİP-MERSİN)

Aziz Güngör (EGEPORT)

Bülent Çakın (EGE GÜBRE)

t3-001.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.