1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Tuzla'ya marina bereketi
Tuzla'ya marina bereketi

Tuzla'ya marina bereketi

Tuzla son yıllarda gelişimiyle hem İstanbulluların hem de yatırımcıların göz bebeği olmaya başladı. Önceleri balık ve köfte yemek isteyenlerin geldiği sayfiye yeri son yıllarda birbirinden farklı projelerle göz olduruyor.

A+A-

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 2009 yılında göreve geldiğinden bu yana Tuzla'ya yeni bir silüet kazandırdı. Sahilde modern sosyal tesislerde 5 liraya köfte yemekten tutun 110 dönümlük şelale parkta havuzlar, buz pateni pisti, teknoloji müzesine, dizilerde sıklıkla görmeye alıştığımız lebi derya nikah sarayına kadar her yerde yenilik var. Kavşaklardaki sanat eserleri bile yolculukta farklı bir boyuta taşıyor.

Şimdilerde yatırımcıların yeni gözdesi, Tuzla Belediyesi tarafından projelendirilip yap işlet devret modeliyle ihalesi yapılan marina. Bayraktar grup tarafından inşaatı devam eden marina denizin içinde otel, alışveriş ve eğlence alanlarını barındırıyor. Alışveriş yaparken yanlarda Venedik gibi su kanalları, vialandle aynı olacak olan oyun grupları ve Türkiye'nin en büyük rollar coasterı merak uyandırıyor. 2015 Mayıs ayında faaliyete geçecek olan viamarin için bir yandan da ulaşım aksları düzenleniyor. Bu gelişimler devam ederken Tuzla'nın mozaiği de korunarak balıkçı barınağına marina da özel yer yapılıyor.

Sahilde bir de Büyükşehirle birlikte yapılacak olan su ve ışık oyunları var. Suyun görsel sanata dönüştürüleceği projenin 2015 yılında yapılması planlanıyor.

7 üniversite ile ortak protokol yapılan tek ilçe olan Tuzla Belediyesi eğitim kenti vizyonunda da hızla ilerliyor. Akfırat'a Medeniyet Üniversitesi ile yapılacak olan üstün yetenekli çocuk eğitim köyü de yine Türkiye'nin ilklerinden olacak.

Tuzla Dr. Şadi Yazıcı ile hem eğlence, kültür severlerin hem de yatırımcıların gözünü kamaştırmaya devam edeceğe benziyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.