1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Ölen köpek balığının yavruları canlı olarak kurtarıldı
Ölen köpek balığının yavruları canlı olarak kurtarıldı

Ölen köpek balığının yavruları canlı olarak kurtarıldı

Tayvan'ın Changbin vilayetinde iki anne köpek balığı balıkçı ağlarına takılıp öldü. Annelerinin karnından yavru köpek balıkları canlı olarak kurtarıldı.

A+A-
Tayvanlı balıkçılar 75 doğmamış köpek balığı yavrusunu annelerinin karnından çıkararak kurtardılar.
 
Ölen annelerinin karnından canlı kurtarıldılar
 
Tayvan'ın Changbin vilayetinde iki anne köpek balığı 13 ve 14 Haziran tarihlerinde balıkçı ağlarına takılıp öldü. Annelerinin karnından canlı olarak çıkarılan yavru köpek balıkları ise şu anda gözlem altında tutuldukları Doğu Deniz Biyoloji Araştırma merkezine gönderildi.
Anne köpek balıkları ağlara takılıp öldü
 
İki gün içinde ağlara takılıp ölen iki anne köpek balığının karnından toplamda 75 yavru balıkçılar tarafında çıkarıldı. İlk köpek balığı pazartesi günü ağlara takılmış bir şekilde bulundu.
Balıkları tartınca fark ettiler
 
Balıkçılar anne köpek balığının tarttıklarında balığın yaklaşık dört yüz kilo ağırlığında olduğunu görünce anne köpek balığının karnında yavru olduğunu fark ettiler. Balıkçılar hızlı bir şekilde anne balığın karnını yarıp içeride bulunan 38 yavru köpek balığını kurtarıp şu anda büyük havuzlarda tutuldukları biyoloji merkezine gönderdiler.
Bir sonrada yaklaşık 400 kilo ağırlığında başka bir anne köpek balığı ağlara takıldı ve balıkçılar anne karnında olan 37 yavruyu çıkarmayı başardılar. Bu yavru balıklarda diğer balıkların gözlem altında tutulduğu merkeze yollandılar. Ama 37 yavrudan 7 tanesi gelişme evrelerini tamamlamadıkları için öldü.
Gelişimini tamamlamayan 7 yavru öldü
 
Biyoloji merkezi adına konuşan Ho Yuan isimli yetkili yerel gazetelere yaptığı açıklamada son gelen yavru balıkların daha önce merkeze getirilen yavru balıkların aksine anne karnında gelişme evrelerini tam henüz tamamlamamış olduklarını ve bu yüzden 7 yavru balığın kurtarılamadığını söyledi.
Biyoloji merkezi yetkilisi ayrıca bu dönemlerin balıklar için üreme vakti olduğunu ve bu yüzden balıkların doğurmak için kıyıya yaklaşmaları hayatlarını tehlikeye attığını söyledi.
ViraHaber.com
Bu haber toplam 5104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.