1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Terörün yeni hedefi limanlar oldu
Terörün yeni hedefi limanlar oldu

Terörün yeni hedefi limanlar oldu

Bölgede artan terörist faaliyetler güvenlik güçlerini alarma geçirdi, tedbirler gözden geçirildi.

A+A-

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde artan terörist faaliyetleri üzerine bölgede kritik noktalardaki güvenlik tedbirleri yeniden gözden geçirildi. Olası bir eylem için kent merkezine sızmalara karşı istihbarat birimleri kuş uçurtmazken,  güvenlik güçleri terör örgütlerinin yeni eylem planlarının ortak olduğunu tespit etti. Terör örgütlerinin hedef aldığı     limanlar arasında yer alan Trabzon   Limanı’nda da tedbirler artırıldı.

Polis uyarıldı

Uluslararası terörist faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla çalışma yapan istihbarat birimleri, DEAŞ, PKK ve YPG terör örgütlerinin yeni hedeflerinin deniz limanlarının olduğunu tespit etti. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının bir benzerini limanlara yönelik hedefleyen ve saldırı sırasında rehine almak istediği belirlenen terör örgütlerinin planları polislerle paylaşıldı. Rize, Ordu, Artvin ve Giresun’da alarma geçildi.

Uluslararası terörist faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla çalışma yapan istihbarat birimleri, DEAŞ, PKK ve YPG terör örgütlerinin yeni hedefleri arasından limanlar olduğunu tespit etti. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının bir benzerini limanlara yönelik hedefleyen ve saldırı sırasında rehine almak istediği belirlenen terör örgütlerinin eylem planı tüm liman polislerine bildirildi.

Terörist bilgileri limanda

Türkiye'ye yönelik eylemlerini sürdüren üç terör örgütünün yeni eylem planları istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. İstihbarat birimleri tespit ettiği teröristlerin isimleri, kimlik bilgileri ve fotoğrafları tüm birimlere sık sık bildirilirken, özellikle yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine dağıtılan fotoğraflar konusunda duyarlı olunması istendi.

Üç örgütün hedefi limanlar

Atatürk Havalimanı'nda 44 kişinin hayatı kaybettiği saldırının ardından terör örgütlerinin yeni eylem yerlerini belirledi. Suriye'de faaliyetini sürdüren PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütleri içerisindeki bazı grup tarafından Türkiye'ye yönelik saldırı planlamaları yapıldığını tespit eden istihbarat birimleri, eylemin sansasyonel boyutunun artırılması için intihar eylemcisinin eylem sırasında rehine almaya yöneleceği bilgisini elde etti. Elde edilen bilgiler İçişleri Bakanlığı ile paylaşıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3464 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.