Antalya'da "Engelsiz Plaj" açıldı

Antalya'da "Engelsiz Plaj" açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere özel "Engelsiz Plaj" açıldı.

A+A-

Konyaaltı Sahili'nde oluşturulan plajın açılışına Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel ve eşi Ebru Türel ile diğer davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı. Vali Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya'da engelli vatandaşlar için önemli bir hizmetin daha hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye’de son 12 yıldır kamu başta olmak üzere her alanda engellilerle ilgili çok önemli mesafe alındığını kaydeden Karaloğlu, "Antalya'ya tatile gelen veya kentte yaşayan engelliler için önemli bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Bu tür hizmetler kentimizin yaşam kalitesini yukarıya çekecek, çünkü onların hayatlarını kolaylaştırıyor. Gece vardiyası dahil gerekli tüm önlemler düşünülmüş." dedi.

Konyaaltı Sahili'nin Antalya'nın önemli güzelliklerinden biri olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, engelli vatandaşların da bu güzelliklerden faydalanmasının önemli olduğunu vurguladı. 

engelsiz-plaj.jpg

Türel de "Engelsiz Antalya" hedefleri doğrultusunda hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Bazı kesimlerin konuyu istismar etmelerine rağmen Antalya'nın menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Türel, "Engelli projesi denilince bizim için akan sular duruyor. Burada bir engelli plajı yaptık. Bayramda hizmete açmıştık. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Birkaç gün önce plajın engelli asansörü birileri tarafından parçalanmış. Bizim engelli kardeşlerimizden ne istersiniz? Belki bizim hizmetlerimizi çekemiyor olabilirsiniz, hizmetlerimizi engellemek isteyebilirsiniz ama engellileri engellemeyin. Hızlı şekilde canilerin engelli plajında vermiş olduğu zararı giderdik. Artık burayı kamera ile gece gündüz denetliyoruz." diye konuştu.

Zihindeki engelleri kaldırmanın önemli olduğunu dile getiren Türel, engelli vatandaşlar için en iyi hizmeti yapmaya devam edeceğini vurguladı.

engelsiz-plaj-2.jpg

Antalya'da Türkiye'ye örnek bir proje kazandırdıklarını kaydeden Türel, "Engelli vatandaşlarımız, zemin üzerinden engelsiz bir şekilde denize ulaşabiliyor. Engellilerimiz deniz içine kadar asansör sayesinde, görevlilerimiz eşliğinde denizden faydalanabiliyor. Engelli vatandaşlarımız için her türlü konfor düşünüldü. Engelli bireyimizin aracıyla 360 derece dönebileceği soyunma kabini, uluslar arası standarttaki 7 santimetrelik eğimi bile düşündük. Engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Engelliler için güvenlik ve cankurtaran hizmeti verildiğini de belirten Türel, gelecek yıl da Lara ve Sarısu sahillerinde iki engelsiz plajı daha hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Engel Tanımayanlar Spor Derneği Başkanı Özkan Gönenç, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Ezgi ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural ise engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı Türel ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından bazı engelliler kendileri için özel olarak hazırlanan iskeleden görevlilerin yardımıyla denize girdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.