1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Eureko Sigorta'dan yatlara özel koruma
Eureko Sigorta'dan yatlara özel koruma

Eureko Sigorta'dan yatlara özel koruma

EUREKO Sigorta geniş kapsamlı yat sigortası ürünü ve Yat Asistans Hizmetleri ile tekne sahiplerinin deniz keyfini koruma altına alıyor.

A+A-

EUREKO Sigorta geniş kapsamlı yat sigortası ürünü ve Yat Asistans Hizmetleri ile tekne sahiplerinin deniz keyfini koruma altına alıyor.

Doğal afet, hırsızlık, yangın ve deniz kazası gibi riskleri teminat altına alan ürün, kaza durumunda üçüncü şahıslara verilebilecek zararlardan doğan hukuki sorumlulukları da kapsıyor. Ayrıca, yat sigortası ürününde teknenin özelliklerine göre makine kırılması, kişisel eşya, hukuksal koruma, ferdi kaza gibi ek teminatlarla sigorta kapsamı genişletilebiliyor.

Sağlanan teminatlar, teknenin teknik özellikleri ve hasar geçmişi sigorta primini belirlemede ana unsurlar oluyor. Türkiye'de denizcilik ve yat turizmi potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Eureko Sigorta Teknik Genel Müdür Yardımcısı Süha Çele şunları ifade etti: "Türkiye, dünya yat üretiminde üçüncü sırada ancak bağlama kapasiteleri henüz yeterli düzeyde değil. İtalya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin bağlama kapasiteleri 200 binler civarında iken Türkiye bu ülkelerin yüzde 10'u civarında kapasiteye sahip. Yat turizminin mevcut denizcilik turizmi içerisindeki 4-5 milyar dolarlık payının 2023 yılında 10 milyar dolar seviyelerine çıkması hedefleniyor. Bu da yat satışlarında artışa neden olacaktır. Bu bağlamda, yat sayısının giderek artması ile yat sigortalarına talep de yükselecektir. Biz de gelecek vaat ettiğine inandığımız bu pazarda uluslararası birikimimizi kullanarak pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz." 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.