1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İzmir'de kruvaziyer bereketi yaşanıyor
İzmir'de kruvaziyer bereketi yaşanıyor

İzmir'de kruvaziyer bereketi yaşanıyor

İzmir, kruvaziyer turizmi açısından tarihi bir gün yaşıyor. Bugün Alsancak Limanı'na dört kruvaziyer gemisi birden yanaştı. Lüks gemiler, İzmir'e 13 bin yolcu getirdi.

A+A-

İzmir, kruvaziyer turizmi açısından tarihi bir gün yaşıyor. Bugün Alsancak Limanı'na dört kruvaziyer gemisi birden yanaştı. Lüks gemiler, İzmir'e 13 bin yolcu getirdi. Kruvaziyer limanında yer kalmayınca gemilerden birisi konteyner rıhtımına yanaştı.

Yüzen şehirler olarak adlandırılan kruvaziyer gemilerinden 'MSC Preziosa', 'Costa Deliziosa', 'Costa Pacifica' ve 'Costa Neo Romantica' limana yanaşarak yolcularını indirdi. Costa Pasifica, kurvaziyer limanında yer kalmayınca konteyner rıhtımına yanaştı. Yük limanında indirilen yolcular, otobüslerle kruvaziyer terminaline taşındı. Lüks gemilerle 4 bini mürettebat olmak üzere toplam 13 bin yolcu geldi. Gemiden inen yolcuların bir bölümü Selçuk-Efes turuna çıkararak Meryem Ana'yı ziyaret ederken bir bölümü de İzmir merkezde üstü açık otobüslerle Kemeraltı Çarşısı ile tarihi ve turistik yerleri gezdi. Yoğunluk, esnafın da yüzünü güldürdü.

Yılın ilk dokuz ayında düşen kruvaziyer turizmi, bu gemilerle yeniden hareketlendi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün verilerine göre eylül ayında kruvaziyer turizmi yüzde 33 düştü. 1 Ocak-30 Eylül 2014 arasını kapsayan dokuz aylık dönemde ise yüzde 29,8 oranında azalarak 258 bin 120'de kaldı. Geçen yılın aynı döneminde İzmir'i, 367 bin 569 kruvaziyer turisti ziyaret etmişti. Bu yılın ilk dokuz ayında Alsancak Limanı'na yanaşan kruvaziyer gemisi sayısı ise 104 oldu. Yıl sonuna kadar Alsancak Limanı'na 24 kruvaziyer gemisinin daha gelmesi bekleniyor.


 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.