1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Kredi Garanti Fonu'ndan gemi inşa sektörüne kredi desteği
Kredi Garanti Fonu'ndan gemi inşa sektörüne kredi desteği

Kredi Garanti Fonu'ndan gemi inşa sektörüne kredi desteği

Kredi Garanti Fonu AŞ tarafından verilecek kefaletlerin toplam bakiye tutarı gemi inşa sanayi kredileri için 5 milyar lirayı, toplamda 15 milyar lirayı aşamayacak.

A+A-

Kredi Garanti Fonu AŞ tarafından gemi inşa sanayi kredileri için verilen kefaletlerin tutarı artırıldı. "Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kredi Garanti Fonu AŞ tarafından verilecek kefaletlerin toplam bakiye tutarı gemi inşa sanayi kredileri için 5 milyar lirayı, toplamda 15 milyar lirayı aşamayacak. 4749 sayılı Kanunun geçici 20'nci maddesi uyarınca Hazine Müsteşarlığı tarafından Kuruma aktarılabilecek desteğin tutarı da 2 milyar lira ile sınırlı olacak.

Daha önce kurum tarafından verilecek kefaletlerin toplam bakiye tutarı gemi inşa sanayi kredileri için 2 milyar lirayı, toplamda 10 milyar lirayı aşamayacak şekilde belirlenmişti. Müsteşarlık tarafından kuruma aktarılabilecek desteğin tutarı da 1 milyar lira ile sınırlandırılmıştı.

Öte yandan, 2015 Yılı Yatırım Programında yer alan "Lojistik Merkez Kurulması Projesi" kapsamında Bilecik-Bozüyük Lojistik Merkezinin yapımı amacıyla Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bazı taşınmazlar ile üzerindeki muhdesatın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.