1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Milyon euroluk tekneler Mürefte’de üretiliyor
Milyon euroluk tekneler Mürefte’de üretiliyor

Milyon euroluk tekneler Mürefte’de üretiliyor

İstanbul'da projelendirilen ve dünyanın birçok ülkesine satılan, değeri milyon euroları bulan lüks tekneler Tekirdağ'ın Şarköy'e bağlı Mürefte'deki kooperatif bünyesinde üretiliyor.

A+A-

İstanbul'da projelendirilen ve dünyanın birçok ülkesine satılan, değeri milyon euroları bulan lüks tekneler Tekirdağ'ın Şarköy'e bağlı Mürefte'deki kooperatif bünyesinde üretiliyor. 17 bin dönüm liman arazisi üzerinde 14 yıldır faaliyet gösteren kooperatifte, Türk işadamlarının teknelerinin bakımları da yapılıyor.

Dünyanın birçok ülkesine satılan lüks tekneler, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte Beldesi'nde yapılıyor. Mürefte Su Mahsulleri Kooperatifi bünyesinde 14 sene önce kurulan işletmede, sayısız tekne üretildiği belirten İşletme yetkilisi Rıfat Kaymaz, yeni sezonda 3 yeni teknenin henüz denize indirileceğini söyledi. Tenkelerin projelerinin İstanbul'da çizildiğini, malzemelerinin de İstanbul'dan temin edildiğini anlatan Kaymaz, tekne yapımının 1,5 senede tamamlandığını ve 25 kişilik ekibin ara vermeden çalıştığını bildirdi. Lüks teknelerin yapım maliyetinin 1 milyon euro ile 2 milyon euro arasında değiştiğini aktaran Kaymaz, "Projesi getirilen tekneyi sıfırdan imal ediyoruz. Ahşap doğrama, elektronik, motor, tesisat ve kaplama ekipleri, dönem dönem beraber çalışıyor. Tekne imalatı ile ilgili, son derece başarılı işlere imza atmamıza rağmen kooperatifimiz çok fazla tanınmıyor. İstanbul'dan birkaç firma ile çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaymaz, kooperatif bünyesinde, tekne üretiminin yanı sıra teknelerin bakımlarının da yapıldığını dile getirerek, Türkiye'nin taninmiş işadamlarının sahibi olduğu lüks teknelerin barınakta bakımdan geçirildiğini söyledi. İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Marmara Adası ve Çanakkale şehirlerinden çok sayıda lüks teknenin bakım için limana geldiğini işaret eden Kaymaz, "Ülkemizi ziyaret eden Fransız yelkenciler de, teknelerini sezon nihayetinde barınağımızda bırakarak ülkelerine dönüyor. Yeni sezon için bakımlarını yapıyoruz. Bir sene sonra geldiklerinde teknelerini teslim ediyoruz. Öte yandan yurtiçinden de ciddi bir talep var. Çok sayıda taninmiş işadamının sahibi olduğu dev teknelerin bakımını burada yapıyoruz." dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.