1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. "TCSG Yaşam" imdadına yetişti
"TCSG Yaşam" imdadına yetişti

"TCSG Yaşam" imdadına yetişti

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait TCSG YAŞAM arama kurtarma gemisi, makine arızası nedeniyle hareketsiz kalan ABD bayraklı 'Max' adlı bir kuru yük gemisini kurtardı.

A+A-

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait TCSG YAŞAM arama kurtarma gemisi, makine arızası nedeniyle hareketsiz kalan ABD Bayraklı 'Max' adlı bir kuru yük gemisini kurtardı. Ayrıca Türk Sahil Güvenlik tarafından, Yunanistan'ın Notam'ına da itiraz edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan günlük olaylara ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede 17 Ekim günü yaşanan olaya ilişkin şu bilgi aktarıldı:

"17 Ekim 2014 tarihinde, Antalya Kaş ilçesinin 20 NM kadar güneyinde, Türk Arama Kurtarma Bölgesi (AKB) içerisinde seyir halde iken, meydana gelen bir makine arızası nedeniyle hareketsiz kalan ABD Bayraklı ‘Max’ isimli bir kuru yük gemisi yardım talebinde bulunmuştur. Türk AKB içerisinde bulunan söz konusu gemi için;Yunanistan'ın görev alanına girmediği halde, Arama Kurtarma (AK) faaliyeti icra etmek maksadıyla kasti olarak Notam yayımlanmasına rağmen, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, TCSG Yaşam arama kurtarma gemisini bölgeye göndererek bahse konu kuru yük gemisini kurtarmış ve gemiye refakatle Antalya Finike'ye intikalini sağlamıştır. Ayrıca Türk Sahil Güvenlik tarafından, Yunanistan'ın Notam'ına da itiraz edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.