1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. UM Tersanesi'nin ihalesi yarın yapılacak
UM Tersanesi'nin ihalesi yarın yapılacak

UM Tersanesi'nin ihalesi yarın yapılacak

16 Ocak'ta ihalesi yapılan Kocaeli Başiskele'deki UM Tersanesi'ne 19 Ocak'ta da alıcı çıkmaması üzerine ihale 23 Ocak'a ertelendi.

A+A-

117 işçinin başvurusu üzerine ayrı ayrı satışa çıkarılan tersanenin satışı için yapılan ihalede 4 dosya üzerinden görüşme yapılacaktı ancak alıcı çıkmayınca ihaleye kalan 4 dosya ile birlikte 23 Ocak’ta gerçekleştirilecek. 23 Ocak’ta satış gerçekleşmezse yeni satış ihalesi tek dosya üzerinden 13 Şubat’ta, 4 dosya üzerinden 16 Şubat’ta yine dört dosya üzerinden 19 Şubat’ta yapılacak.

SATIŞ UMUDU

Kriz gerekçesi ile 200’den fazla işçiyi işten çıkartan UM Tersanesi işçilerin alacaklarına karşılık açtıkları davayı kazanmalarına rağmen hala borçlarını ödemedi. Yıllardır süren davada 117 işçinin dosyası üzerinden tersane satışa çıkarıldı. Daha önce ekim ayında satışa çıkarılan tersane icra memurlarının evrakları eksik vermesinden dolayı satış iptal edilmişti. UM Tersanesi’nin satışı halinde 117 işçinin alacakları yaklaşık 10 milyon lira tahsil edilecek. Tersane işçilerinin umudu olan satış gerçekleşirse devlete olan vergi borçları da ödenebilecek

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.