1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. Okyanus Yönetimi Eğitimi’nde ülkemizi Türk kaptan temsil etti
Okyanus Yönetimi Eğitimi’nde ülkemizi Türk kaptan temsil etti

Okyanus Yönetimi Eğitimi’nde ülkemizi Türk kaptan temsil etti

Uluslararası Okyanus Enstitüsü eğitim merkezinde, IOI Costa Rica Eğitim merkezinin desteğinde düzenlenen ilk Okyanus Yönetimi Eğitimi’nde ülkemizi bir kaptan temsil ediyor.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Brezilya’nın Güney Pontal (Pontal do Sul) kentinde bulunan ve 2002 yılında Uluslararası Okyanus Enstitüsü (IOI) ile Parana Federal Üniversitesi (UFPR) ve onun bir kuruluşu olan (FUNPAR) arasında yapılan anlaşma gereği Güney Batı Atlas Okyanusu (SWAO) bölgesi için belirlenmiş bir Operasyon Merkezi olarak kurulan IOI-OC adı verilen Uluslararası Okyanus Enstitüsü eğitim merkezinde, IOI Costa Rica Eğitim merkezinin desteğinde düzenlenen ilk Okyanus Yönetimi Eğitimi’ne ülkemizden Kaptan/Y.Mühendis Ramazan Açıkgöz katıldı

Ayrıca Kaptan/Y.Mühendis Ramazan Açıkgöz bu eğitimde deniz araştırmaları ve mesleki tecrübelerini merkezdeki diğer araştırmacılarla paylaşma imkânı buldu.

okyanus-yonetimi-egitimi-2.jpg

Deniz araştırmaları faaliyetleri icraa ediliyor

IOI-SWAO Merkezi, Brezilya'nın güneyindeki Parana Federal Üniversitesi (UFPR) Deniz Araştırmaları Merkezi (CEM) olarak hizmet vermektedir. Bir araştırma kurumu olan CEM, bölgesinde deniz araştırmaları faaliyetleri yapmaktadır. Bunun yanında merkezde Antarktikte çalışmalarda bulunan çok değerli araştırmacıları bünyesinde bulundurmaktadır.

Eğitimde bölgedeki tüm Latin ülkeleri ve Karayiplerin seçkin üniversitelerinin alanında uzman öğretim üyelerince Okyanusların Yönetimi, Okyanus Bilimleri ve Geoethics konuları işlendi.

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.