1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu öncü kuruluş olmaya devam ediyor
Türk Loydu öncü kuruluş olmaya devam ediyor

Türk Loydu öncü kuruluş olmaya devam ediyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu hakkında bilgilendirme toplantısı üç önemli kurumun temsilcileriyle gerçekleştirildi.

A+A-

Türk Loydu, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nin (İTOSB) ev sahipliğinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mevzuat detayları konuşuldu

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekleri içeren 48 adet meslek grubu için getirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alma zorunluluğu nedeniyle sektörde oluşan bilgi ihtiyacını karşılamak için düzenlenen toplantı yoğun ilgi gördü. Toplantıda Mesleki Yeterlilik ile ilgili mevzuatın detayları, sınav ve belge ücretlerinin iadesine yönelik teşvikler, işverenlere yönelik teşvikler gibi konular ele alındı.

Türk Loydu, MYK ve İşkur temsilcileri sunumlar ile anlattılar

19 Ekim’de yapılan toplantıda Türk Loydu İş Geliştirme Bölüm Müdürü Mehtap Karahallı Özdemir, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) temsilcisi Abdullah Özdemir, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tuzla Şube Müdürü Fahri Acar bilgilendirme sunumları yaptılar.

“İşveren ve işçiler için mali yük bulunmuyor”

Türk Loydu tarafından yapılan sunumda; Türk Loydu’nun 1962’den bu yana sektöre verdiği destekleri artırarak devam ettireceği ve MYK sürecinde de Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak yoğun bir biçimde belgelendirme hizmeti vermeye devam ettikleri belirtilerek, mevcut durumda %100 devlet desteği ile sürdürülen belgelendirme sürecinin, işveren ve işçiler için mali yükü bulunmadığının da altı çizildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.