1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Türkiye ve Almanya'dan denizaltı inşasında işbirliği
Türkiye ve Almanya'dan denizaltı inşasında işbirliği

Türkiye ve Almanya'dan denizaltı inşasında işbirliği

Türk ve Alman savunma sanayisi şirketleri, Endonezya Denizaltı Projesi çerçevesinde iyi niyet anlaşması imzaladı. Söz konusu proje, Cumhuriyet tarihinin en önemli ihracat projelerinden biri olacak.

A+A-

Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ile önde gelen savunma sanayi firmalarından ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) arasında Endonezya Denizaltı Projesine yönelik imzalar, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2017) atıldı.

STM ve TKMS ortaklığıyla yapımına başlanacak olan Endonezya Denizaltı Projesi, Türkiye’nin katıldığı en büyük ve stratejik savunma sanayisi iş birliği projelerinden biri olmaya aday.

Söz konusu proje kapsamında iki veya iki denizaltının Türkiye’de inşa edilmesi planlanıyor. Diğer denizaltıların Endonezya’da inşası öngörülüyor. Bu sayede Türkiye’nin Almanya ile uzun yıllardır başarı ile sürdürdüğü ortak denizaltı inşa kabiliyeti Endonezya’nın hizmetine sunulacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat projelerinden biri olmaya aday Endonezya Denizaltı Projesinde nihai iş modeli detaylarının önümüzdeki haftalarda kesinlik kazanması bekleniyor.

stm2.jpgİmzaların ardından STM heyeti ile Endonezya Savunma Sanayi Komitesi, denizaltı projesine ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 5680 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.