1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÖZATA TERSANESİ

  4. Türkiye’nin en büyük tarama gemisi “Kanuni” denizle buluştu
Türkiye’nin en büyük tarama gemisi “Kanuni” denizle buluştu

Türkiye’nin en büyük tarama gemisi “Kanuni” denizle buluştu

Yalova’nın Altınova ilçesinde kurulu Özata Tersanesi’nde inşası tamamlanan Türkiye’nin en büyük tarama gemisi “Kanuni” düzenlenen törenle denize indirildi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Türkiye’nin en büyük tarama gemisi Kanuni, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Özata Tersanesi yönetimi ve tersane çalışanları, Es Group yöneticilerinin katılımıyla denize indirildi.

Türkiye’nin en büyük tarama filosuna sahip olma yolunda ilerleyen Es Group, gemicilik sektörü için çok büyük bir öneme sahip olan projesini de böylelikle hayata geçirmiş oldu.

Özata Tersanesi'nde inşaası yapılan Türkiye’nin en büyük tarama gemisi olma özelliğini taşıyan Kanuni, 25 milyon TL’ye yakın yatırımla hayata geçirildi. 43 metre boya, 16 metre genişliğe, 3 metre derinliğe, 2,30 metre maksimum draft değerine ve 1110 ton deplasman kapasitesine sahip, tüm bloklarının birleşimi yapılmış Dredger Ship toplam 5 bloktan oluşuyor.

kanuni.jpg

Dünyada örneği olmayan bir donanım

Özata Tersanesi'nde inşaası yapılan Kanuni’nin kalan işlerinin suya indirilmesi sonrası devam edeceği ve tamamlanmasının ardından tersaneden tesliminin gerçekleştirileceği belirtildi. Baş pikinde 1 adet 200 ton kapasiteye sahip ekskavatörün yer aldığı Kanuni, bu tarama dubasının kendinden tahrikli olması sebebiyle belki dünyada örneği olmayan bir donanım olduğu da ayrıca belirtilmekte.

Bu haber toplam 8893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.