1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DFDS İcra Kurulu Başkanı istifa etti
DFDS İcra Kurulu Başkanı istifa etti

DFDS İcra Kurulu Başkanı istifa etti

DFDS denizcilik ve lojistik grubunun uzun süredir CEO'su olan Niels Smedegaard, Nisan ayının sonunda görevinden ayrılıyor.  Smedegaard’un yerine CFO Torben Carlsen yeni CEO olarak göreve başlayacak.

A+A-

Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS’nin denizcilik ve lojistik grubu CEOSU nisan ayı sonunda ayrlmak üzere istifa etti. 12 yıldır DFDS İcra Kurulu Başkanı olan Niels Smedegaard, istifası ile ilgili olarak  "DFDS'deki zamanım harika bir yolculuktu ve katıldığımdan bu yana şirket ve çalışanları, müşterileri ve hissedarları için kaydedilen ilerlemeden dolayı gurur duyuyorum. Hoşça kal çok zor bir karardı ancak  artık ayrılma zamanım gelmişti’’ diye konuştu. Niels Smedegaard, bu göreve 2007 yılında atanmıştı.

DFDS Başkanı Claus V. Hemmingsen ise istifa ile ilgili olarak Smedegaard’ın görev süresi boyunca şirketin boyutunun iki katından fazla ikiye katlandığını belirtti.  Hemmingsen, DFDS’nin "büyümeye devam etmek ve Brexit ve dijitalleşme için artan talepler de dahil olmak üzere geleceğin getirdiği zorluklarla başa çıkmak için hazır olduğunu"  açıkladı.  Hemmingsen, Yönetim Kurulu ve kendim adına, Niels’e büyük çabalarından dolayı teşekkür ediyorum ”dedi.

Niels Smedegaard’ın yerine 2009'dan beri DFDS’nin  nakliye ve lojistik grubunun baş mali sorumlusu olarak görev yapan 53 yaşındaki Torben Carlsen’ın getirileceği açıklandı.

Carlsen, DFDS'ye katılmadan önce İsviçre ve ABD'de yönetici havayollarında, özellikle havayolu sektöründe görev yapıyordu.

Carlsen, nisan ayı sonunda başlayacağı yen görevi ile ilgili olarak "Yönetim kurulu ile yakın işbirliği içinde geliştirdiğimiz stratejik planlara dayanarak, DFDS'nin iyi gelişimini sürdürmek için yönetimin geri kalanıyla ve birçok kalifiye iş arkadaşımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" açıklamasını yaptı.

DFDS Avrupa’nın en büyük denizcilik ve lojistik şirketlerinden biri. DFDS 24 ülkede yer alan 8000 çalışanı ile (Türkiye dahil) yolcu ve yük pazarlarında yer alıyor. DFDS genel merkezi Kopenhag, Danimarka’da ve yıllık gelirleri 2 milyar Avro seviyesinde.

Vira Haber

Bu haber toplam 5733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.