1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Paris Memorandumu, 2012-2014 yılı Performans Raporu açıklandı
Paris Memorandumu, 2012-2014 yılı Performans Raporu açıklandı

Paris Memorandumu, 2012-2014 yılı Performans Raporu açıklandı

Paris Memorandumu (Paris MoU), 2012-2014 yılını kapsayan Performans Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, Türkiye Beyaz Liste'de 32. sırada yer alırken, Milli Klas Kuruluşu Türk Loydu ise Beyaz Liste'de 11. sırada kendine yer buldu.

A+A-

Paris Memorandumu (Paris MoU), 2012-2014 yılını kapsayan Performans Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, Türkiye Beyaz Liste'de bulunan 43 ülke arasında 32. sırada yer alırken, Milli Klas Kuruluşu Türk Loydu ise 13 klas kuruluşunun bulunduğu Beyaz Liste'de 11. sırada kendine yer buldu.

Gemilerin emniyet, denizlerde can ve mal güvenliği, deniz kirliliği gibi birçok konuda ülkelerin uluslararası kurallara uygunluğunu denetleyen dünyanın en önemli organizasyonlarından “Paris Memorandum of Understanding on Port State Control” ( Paris MoU) 2014 yılına dair olan raporu yayımlandı.Geçen ay gerçekleşen 48. toplantıda 2014 yılına ait denetim raporları onaylandı ve ülkeler ile “tanınmış organizasyonlar” için yeni performans listeleri kabul edildi.
 
“Beyaz, Gri ve Kara Liste” olarak kaliteye göre yapılan sınıflandırmada;kaliteli, yüksek ve çok yüksek risk içeren kötü performanslar tanımlanıyor.Sınıflandırma, 3 yılın üzerinde bir süreyi kapsayan en az 30 denetim ve gözaltıların toplamına bakılarak yapıldı.

Bu kapsamda 2014 yılına dair yapılan “Beyaz, Gri ve Kara Liste” sınıflandırmasına göre 72 ülke değerlendirmeye tabi tutuldu. Bunlardan  43’ü “Beyaz Liste” 19’u “Gri Liste” ve 10’u da “Kara Liste” kategorisinde yer aldı.

“Beyaz Liste”, “kaliteli ve daha az denetim kaydına sahip” olan gemilerden oluşturuldu. Sonuçlar 2013 yılı ile kıyaslandığında “ Beyaz Liste” de yer alan gemileri geçen yıla oranla 3 azaldı.Geçen yıl “Gri Liste” de yer alan Hindistan ise bu yıl “Beyaz Liste” de kendisine yer buldu.

Değerlendirme kriterleri sonucunda Fransa yine en yüksek dereceyi alan ülke olarak bunu 3 yıl üst üste başarmış oldu. 2014 yılının diğer en iyi performansları ise Hong Kong, Bahamalar, Norveç ve İsveç’e ait.

Ortalama performans gösteren ve bir sonraki dönem “Beyaz Liste” de yer alabilme potansiyelleri olan ülkerin dahil olduğu “Gri Liste”de bulunan 19 ülke arasında geçen yıl “Beyaz Liste” de yer alan İspanya, Litvanya, Polonya, Tayland gibi ülkeler de yer aldı. “Gri Liste” de sıralamanın sonlarında yer alan ülkeler ise bundan sonra daha dikkatli olmalı çünkü kötü performans göstermeleri durumunda bir sonraki senenin değerlendirmesinde “ Kara Liste” ye düşebilirler.

“Kara Liste” en kötü performansa sahip ülkelerden oluşturuldu.Aralarında; Tanzanya, Moldova, Togo, Cook Adaları ve Dominik gibi ülkelerin yer aldığı listeye geçen yıl “Gri Liste” de yer alan Belize de dahil oldu.

Tanınmış Organizasyonlar için yapılan performans listesine göre en başarılı kuruluşlar;

· DNV GL AS (DNVGL)
· Det Norske Veritas (DNV)
· Lloyd’s Register (LR)
· American Bureau of Shipping (ABS)
· China Classification Society (CCS)

Tanınmış Organizasyonlar için yapılan performans listesine göre en başarısız kuruluşlar:

· INCLAMAR
· International Register of Shipping (IS)
· Bulgarian Register of Shipping (BRS)

list_white_1-002.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.