1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. Bakan Arslan: "Türkiye'de kayıtlı gemiadamı sayısı 185 bin"
Bakan Arslan: "Türkiye'de kayıtlı gemiadamı sayısı 185 bin"

Bakan Arslan: "Türkiye'de kayıtlı gemiadamı sayısı 185 bin"

Dünya Denizcilik Günü Yan Etkikinliği'nde konuşma yapan UDHB Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ve bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilen "IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği" Haliç Kongre Merkezinde başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen ve bu yıl "Denizcilik: Dünya için vazgeçilmezdir" temasını taşıyan Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği açılışında konuşan UDHB Bakanı Ahmet Arslan, böyle bir organizasyonun İstanbul'da yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Böylesi etkinliğe Türkiye'nin katkı sağlamasından mutluyuz

Dünyanın dört bir yanından gelen konusunda uzman konukların sektörün ileriye gitmesi adına katkı sunacağını dile getiren Arslan, Türkiye'nin de böyle bir katkıda yer alıyor olmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini aktardı.

Arslan, Türk denizciliğinin son 14 yılda büyük mesafeler kat ettiğini kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla Türk denizcilik sektörünün bu sürede ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Denizcilik sektörüne yönelik ÖTV'siz yakıt uygulaması başlattıktan sonra Türkiye'de yılda 164 milyon kişinin şehir içi yolculukta deniz yolunu tercih ettiğini belirten Arslan, "Bu durum, sektörün geldiği nokta adına çok önemli." dedi.

"Türk sahipli deniz ticaret filomuzdaki gemi sayısı 1535"

Bakan Arslan, "Denizcilik alanında uluslararası arenada çok önemli bir konumda olmamız gerek bizi gerekse denizci arkadaşları gururlandırıyor. 2015 yılı sonu itibarı ile Türk sahipli deniz ticaret filomuzdaki gemi sayısı bin 535'e ve tonaj bazında 29,2 milyon DWT ulaşarak dünya sıralamasında 14'üncü sıraya gelmiş durumdayız." diye konuştu.

Türk deniz ticaretinde arzu ettikleri noktaya gelmek adına bugüne kadar çok sayıda liman, balıkçı barınağı ve marina yaptıklarından bahseden Arslan, bununla yetinmeyeceklerini ve gereğini yapacaklarını bildirdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.