1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GAÜ Mersin Denizcilik ve GAÜ Havacılık Lisesi için protokol imzalandı
GAÜ Mersin Denizcilik ve GAÜ Havacılık Lisesi için protokol imzalandı

GAÜ Mersin Denizcilik ve GAÜ Havacılık Lisesi için protokol imzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde Mersin’de kurulacak olan, GAÜ Uluslararası Mersin Havacılık Lisesi ve GAÜ Mersin Denizcilik Lisesi için protokol anlaşması imzalandı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  bünyesinde Mersin’de kurulacak olan, GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi (UHA) bünyesinde ki GAÜ Uluslararası Mersin Havacılık Lisesi ve GAÜ Mersin Denizcilik Lisesi için protokol anlaşması imzalandı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Mersinli iş adamı Erkan Akkoyuncu arasında imzalanan protokol anlaşmasının ardından, çalışmalara resmi olarak devam ediliyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü Başkanlık Ofisi’nde gerçekleşen toplantıya, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Vekili Olgun Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Ferdiye Ersoy, GAÜ İstanbul Anadolu Yakası Koordinatörü Bihter Asena Yanar, GAÜ Okullar Grubu İdari Koordinatörü Celal Sakka katılırken, Akkoyuncu İnşaat adına, Yönetim Kurulu Başkanları Erkan Akkyoncu ve Serkan Akkoyuncu ile Mersinli Eğitimci Yazar Ahmet Eroğlu katıldı.

Toplantının ardından Mersinde kurulacak olan Denizcilik ve Havacılık liseleri ile ilgili protokol anlaşması imzalandı. Protokol anlaşmasında GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imza koyarken, Akkoyuncu Şirketi adına ise, Erkan Akkoyuncu imza koydu.

gau-uluslararasi-mersin-havacilik-lisesi-ve-gau-mersin-denizcilik-lisesi.jpg

Akpınar: “Türkiye Cumhuriyeti’nde Böyle Bütünleşik Bir Oluşumu İlk Kez Gerçekleştirmiş Olacağız”

İmzalanan protokol anlaşmasının ardından açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, projenin çok başarılı düşünsel bir yaklaşım ile başladığını belirterek, bu sürecin hazırlanmasında Ahmet Akkoyuncu’nun büyük desteği olduğunu ve özverili davranarak iki aileye de çok ciddi destek verdiğini söyledi.

Akpınar ayrıca, GAÜ kanadında projeye destek olan ve sürecin başından itibaren içerisinde olan Başkan Vekili Olgun Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Ferdiye Ersoy, GAÜ İstanbul Anadolu Yakası Koordinatörü Bihter Asena Yanar, GAÜ Okullar Grubu İdari Koordinatörü Celal Sakka’ya teşekkürlerini sunarak şunları söyledi;

“Burada bir farklılık var. Bu da havacılık ve denizcilik alanında hem GAÜ olarak bir ilki ortaya koymuş olacağız ve Türkiye Cumhuriyeti’nde de böyle bütünleşik bir oluşumu ilk kez gerçekleştirmiş olacağız. Tabi ki bu tanıklığı ortaya koyacak ve yatırımsal süreçte de arkasında duracak olan Erkan bey ve ailesi ile birlikte GAÜ olarak, sürece yeni bir tanım koyacağız” dedi.

Erkan Akkoyuncu: “Bugün Gemileri Yakma Günü; Biz bu İşi Başaracağız”

Akkoyuncu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akkoyuncu ise açıklamasında, “Gemileri Yakmak” değiminin geldiği Tarık Bin Ziyad olayını anlatarak, “Bugün gemileri yakma günü, biz bu işi başaracağız” dedi. Akkoyuncu, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına bu projeyi yetiştireceklerini söyleyerek, protokol anlaşmasının her iki kurum ve her iki ülke için de hayırlı olmasını diledi.

serhat-akpinar---erkan-akkoyuncu.jpg

Akkoyuncu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akkoyuncu’nun anlattığı Tarık Bin Ziyad olayı şu şekildedir;

“İspanya’daki karışıklıklardan istifade etmek isteyen Musa bin Nusayr, Tarık bin Ziyad’ı 711 yılında 7000 kişilik bir kuvvetle İspanya üzerine görevlendirdi. 7000 kişilik ordusu ile Cebelitarık Boğazı‘nı geçen Tarık bin Ziyad İspanya’ya çıkar çıkmaz gemileri yaktırarak askerlerinin geri dönme umudunu kırdı. Askerlerine şu tarihi sözleri söyledi: “Arkanızda düşman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düşman. Nereye kaçacaksınız? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabır kalmıştır. Düşmanın silahı, teçhizatı ve erzakı boldur. Sizin silah olarak ancak kılıçlarınız, erzak olarak da düşmanın elinden sahip olabileceğiniz vardır.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4517 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.