1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "En güzel tekneler bizde"
"En güzel tekneler bizde"

"En güzel tekneler bizde"

İskelede bulunan tekne esnafı 2014 turizm sezonundan umutlu. Esnafların tamamı turizm sezonun iyi geçeceğini söylerken, turistlerin özel isteği üzerine teknelerine özel korsan ve viking motifleri yaparak turist çekmeyi amaçladıklarını belirttiler.

A+A-
Alanya İskelesinde faaliyet gösteren teknelere 2014 turizm sezonundan beklentileri, teknelerinde kullandıkları korsan ve viking motiflerini ve yanu sıra yeni yerel yönetimden beklentilerini sorduk. Tekne esnafı, Turizm sezonunun bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha iyi geçeceğini ve beklentilerinin büyük olduğunu belirttiler. Korsan motiflerini turistlerin ilgisini çekti için yaptıklarını söyleyen tekneciler, yeni belediye yönetiminden iskelede ışıklandırma çalışması yapılması talebinde bulundular. Ayrıca Alanya'ya tatile gelen yabancı turistlere de teknelerde bulunan korsan ve viking motifleri hakkında düşüncelerini sorduk. Turistler bu motiflerden oldukça memnun olduklarını ve dünyanın bir çok yerinde böyle tekneler görmediklerini belirttiler. Alanya Limanını renklendiren tur teknelerinin geneli Manavgat'ta yapılırken, tekne sahipleri maliyetlerinin 30 bin ile 90 bin TL arasında değiştiğini dile getirdi. 
 
Sadullah Özsoy(Pirates of Alanya)
 
Bu sezon geçtiğimiz yıllara nazaran turizmin daha iyi olmasını bekliyoruz. Gerçi sezonda taşıdığımız fiyatlar bizleri memnun etmiyor, iskeleye bir sistem getirilmesi biz tekne esnafının yararına olur. Gemilerimize korsan motifleri koymamızın nedeni turistin ilgisini çektiği içindir. Çünkü deniz denince ilk akla gelen korsan olur. Bizde gemilerimizde bu yüzden bu motifleri tercih ediyoruz. Bu motifi biz  Manavgatta yaptırdık ve bize yaklaşık olarak 30 bin TL'ye mal oldu. Yaklaşık olarak 20 günde yapıldı tabiki tamamen yapılıp takılması ile birlikte 30-35 günlük bir süre zarfında takıldı. Yeni belediye yönetimimizden de beklentimiz. İskeleyi düzene sokup kooperatifi desteklemesidir. Çünkü liman Alanyamızın göz bebeğidir. Umarım başkanımız gerekeni yapar.
 
Şevki Kaptan(Şevki Kaptan)
 
İlk önce huzurlu mutlu ve olaysız bir sezon geçmesini diliyorum. Biz müşterilerimizi tur ile değil liman üzerinden buluyoruz. Ancak bazı yanlış yaptırımlar çalışmalarımızı engelliyor. Biz liman üzerinde müşterilerimiz ile konuşup tur olayımızı bağlıyoruz. Tabiki bunuda zabıta ekipleri kızıyorlar, fotoğraf çekip ceza yazıyorlar. Biz istiyoruz ki limanda teknemizin hizasına masa koyalım müşterilerimizi bu şekilde bağlayalım ama bunada izin verilmiyor. Çarşıda baktığımız zaman bir çok iş yeri masalarını kaldırıma koyuyor buna kimse karışmıyor. Bu tutum turizme artı birşey kazandırmaz. Bizde rekabet çok olduğu için kazananda kaybedende çok oluyor. Ancak biz teknemizde tamamen dünya denizcilik örgütünün ön gördüğü prosedürlere uyuyoruz. Korsan motifi kullanmamızın nedeni tabiki turistlerin ilgisini çekmek onlar buraya gelip fotoğraf çekiliyorlar ülkelerine götürüyorlar. Buda Alanya'nın tanıtımına katkı sağlıyor. Biz korsan motifleri minimum 5 ile 15 bin TL arasında değişiyor. Biz Manavgatta yaptırdık. Malzemesi tamamen strafordan yapıldı. Yaklaşık olarakta 20-25 günlük bir süre zarfında tamamlandı. Yeni belediye yönetimimizede başarılar diliyoruz. Umarım limanımıza gerekli yatırımı ve çalışmayı yapar. 
 
Ahmet Vural(Toros 4)
 
Yeni turizm sezonu şimdiden hayırlı olsun. Bu yıl turizmin geçen yıla nazaran daha iyi olacağını düşünüyorum. Yeni belediye yönetimininde doğu batı ayrımı yapmadan herkezin başkanı olmasını istiyorum. Gemimizde bizde viking motifleri kullanıyoruz. Çünkü turistlerin çok büyük ilgisini çekiyor. Deniz dediğimizde akla gelen ilk şey korsan ve vikingtir. O yüzden turistlerin bu ilgisi bizleri de mutlu ediyor. Bu viking motifi bize yaklaşık 35 Bin TL'ye mal oldu. 90 gün gibi bir süre zarfında Manavgatta yaptırdık. Yaptırdığımıza da son derece memnunuz çünkü bu motifler turistlerin ilgisini çekiyor ve işlerimizin iyi gitmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Yeni belediye yönetimimizden bir diğer beklentimizde iskele bölgesine ışıklandırma yapmasıdır. Çünkü bu ışıklandırma yetersiz kalıyor.
 
İsmail İspert ve Ercan Demir(Şen ortaklar- Mamamia)
 
Bu sezon turizmden çok ümitliyiz. İnşallah iyi geçer ve bizde borçlarımızı biran önce kapatırız. Çünkü bizde bir çok tekne esnafı gibi borca girdik. Turistlerimizin isteği ve önerileri üzerine gemimizi tadilata sokup viking motifleri ise süsledik. Bizim için önemli olan turistlerimizin ilgisini çekecek restorasyonları yapmaktır. Viking motiflerini 43 bin TL'ye yaptırdık. Antalya'da yapılan bu motifin hazırlanıp takılmasıyla beraber yaklaşık 45 günü buldu. Tabiki ufak tefek arada yine farklı motiflerde yapılmaya devam edecek. Amacımız turistlerimiz için ilgi çekici şeyler yapmak. Belediye yönetimimizden isteğimiz iskele bölgesine daha fazla önem verilsin. Işıklandırma konusunda da gerekli çalışmalar yapılırsa tekne esnafının sıkıntı yaşamayacağını düşünüyoruz. 
 
Ahmet Demirtunç(Dilara 5)
 
Turizmin bu sezon da yine geçen sezon ki derecede olacağını düşünüyorum. Geçen yıl ki turist rakamlarını yakalamamız önemli. Ancak turist sayısını da arttırmamız lazım.  Beklentilerimiz pozitif, olumluyuz. Alanya'da ilk önceleri tekneler hep normaldi daha sonra turistlerin öneri ve istekleri üzerine bizde dahil bir çok tekne korsan ve viking motifleri yaptık. Çünkü turistler tarafından bu şekilde ilgi çekebiliyoruz. Antalya- Manavgatta yaptırdık. 15 bin TL'ye mal oldu. Tamamen strafor ve polyesterden yapılma bir motiftir. 1.5 ay gibi bir sürede hazırlanıp takıldı. Bu motifden dolayı bir çok turistin ilgi odağı bir tekne olduğumuzu da düşünüyorum.  Yerel yönetimimizden de bu sezon esnafı fazla sıkmamasını istiyoruz. Ayrıca seçim öncesi söz vermiş olduğu balıkçılar kıraathanesinin de açılmasını istiyoruz. Umarım hayırlısı olur.
 
Turgay Kaptan(Viking Alanya)
 
Bu sezon turizmden beklentimiz olumlu ve pozitif. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Uzun zamandır Rus acentaları ile çalışıyoruz. Onlarla olan çalışma ve talepleri değerlendirip bu tarz bir viking teknesi yaptık. 2011 sezonunda faaliyete geçtik. Ayrıca Alanya'da ilk korsan teknesi yapan firmasıyız.  İskele bölgesinde ki diğer yatçı arkadaşlarımıza örnek olduğumuz içinde mutluyuz. Tabiki bu motiflerin bize toplam maliyeti yaklaşık 80-90 bin TL arasında oldu. Bir kısmı İstanbul'da bir kısmıda Antalya'da yapıldı ve 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp taktırdık.
 
Alvin Larsson(İsveç)
 
Her yıl Alanya'ya tatile geliyorum. İlk geldiğimde tekneler böyle değildi ve açıkçası benim çok ilgimi çekmiyordu. Ancak sonralarda teknelerde korsan ve viking motifleri yapılmaya başlandı ve ben yılda 3-4 kez bu tekneler ile tur yapıp hatıra fotoğrafları çektiriyorum. İsveçe gittiğimde de bu fotoğrafları gösterdiğim arkadaşlarım hayranlıkla bakıp beni kıskanıyorlar. Gerçekten bir tekne ilgi çekmek istiyorsa korsan motifleri bunun için en ideali.
 
Jason Hunter(İngiliz)
 
Alanya'ya ilk kez geldim ve gördüğüm bu manzara karşısında oldukça şaşırdım. Çünkü dünyanın bir çok yerinde limanlarda böyle güzel tekneleri görmek mümkün değil. Gerçekten Türkiye'yi bilmem ancak Alanya bu konuda 1 numara diyebilirim. Bu motifler oldukça ilgimizi çekiyor ve soruyoruz nerde yapıldığını nasıl yapıldığını ben şahsen sürekli fotoğraf çekiyorum ve ileride Alanya'ya tekrar geldiğimde bununla ilgili bir yazı yazmak istiyorum.
 
İngrio Stanley(İngiliz)
 
Alanya gerçekten çok güzel bir yer bununda en büyük etkenlerinden birisi tabiki limanı. Limanda ki gemiler çok kaliteli bu motiflerle birleştiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkmış. Denizde en çok korsan ve viking olduğu için bu tür motiflerin kullanılması oldukça hoş olmuş. Bende aralarından güzel ve ilginç olanların fotoğrafını çekiyorum çünkü İngilterede çocuklarıma gösterebileceğim en güzel şey bu tekneler. 
 
Elizabeth Ester(İngiliz)
 
Alanya'ya bende gemi ile geldim. Gemileri çok seviyorum. Alanya'da bulunan gemilerde oldukça güzel bu motifler çok ilgimi çekiyor uzun uzun inceliyorum. Gerçekten çok emek verilmiş şeyler bunlar. Daha önce bu tip motifleri yakından hiç görmemiştim. Bende burada bunları yakından inceleyebildiğim için kendimi oldukça şanslı hissediyorum.
 
Aneta Viltort(Fransız)
 
Alanya'ya bu 5'nci gelişim. Alanya her geçen yıl daha da güzelleşiyor. Tabiki Alanya'da deniz ve kumun yanı sıra teknelerde çok güzel. Korsan ve viking motifleri herkes gibi benimde ilgimi çekiyor. Tura çıkacağım zaman kesinlikle büyük ve motifli bir gemi tercih ediyorum. Çünkü gemide atmosfer çok önemli. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
Bu haber toplam 5317 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.