1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden tersane ziyareti
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden tersane ziyareti

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden tersane ziyareti

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yat Tasarımı Yüksek Lisans ve İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Antalya Serbest Bölge tersanelerini ziyaret etti.

A+A-

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yat Tasarımı Yüksek Lisans ve İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Antalya Serbest Bölge tersanelerini ziyaret etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı öğrencileri, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, öğretim üyeleri Emre Ergül, Markus Wilsing ve Mustafa İnsel eşliğinde 22-23 Mart tarihlerinde Antalya Serbest Bölge Tersanelerine  ve Setur Marina’ya teknik gezi düzenlediler. Gezinin ilk durağı Sunrise tersanesi oldu. Burada çelik konstrüksiyon tekne imalatı konusunda yetkililerden bilgi alan ve mühendislik ve tasarım ofislerini gezen öğrenciler halen üretimleri sürmekte olan 60 m üstü yatları incelediler. Özgür Çiğdem ve Ahmet Ünver'den tekneler hakkında bilgiler alındı. Antalya Serbest Bölgede ikinci durak Ares Tersanesi oldu. Ares Tersanesinde son işlemlerin tamamlanmakta olduğu bir katamaranda kullanılan kompozit malzeme ve detaylar tartışıldı. Yine Ares’in üretimini üstlendiği 40 m. uzunluğundaki alüminyum bir teknenin tesisat ve yalıtım sistemleri incelendi. Öğrencilere kompozit tekneler konusunda Mehmet Çağlarca ve Aluminyum tekneler konusunda Azmi Ağırbaş tarafından bilgiler verildi. Öğle yemeğinin ardından ise Alia tersanesinde yapımı devam etmekte olan 60 m üstü çelik gövde aluminyum üstyapı Tolga Karacadal eşliğinde ve kompozit bir motoryatın mekanları gezildi. Sarp tersanesi ise Esra Özalp tarafından bilgiler verilerek 46 m çelik tekne kompozit üst yapı motoryat incelemesi ile teknik gezi tamamlanmış oldu. Öğrenciler, ertesi gün Setur Marina’da hem İlker Civelek’ten tekne tasarımı, üretimi ve refit uygulamaları konusunda, hem de marinanın bakım hizmetleri ve işletmesi konusunda yetkililerden bilgi aldılar.

Antalya Serbest Bölgede hızla gelişen yat imalatları ekonomik krizden etkilenen Türk Yat İnşa sektörüne umut veren bir görünüş segilemesi açısından tüm öğrenciler tarafından takdirle karşılandı.

1-006.jpg

2-005.jpg

3-004.jpg

4-004.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

  

Bu haber toplam 4054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.