1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Rusya'dan 120 gün denizde kalabilen uçak gemisi
Rusya'dan 120 gün denizde kalabilen uçak gemisi

Rusya'dan 120 gün denizde kalabilen uçak gemisi

Çin Rusların yeni uçak gemisine hayran kaldı. Çin'de yayınlanan bir makalede Storm adlı yeni uçak gemisinin, Rus tasarımcıların 'geçmişin mirasını yeniliklerle harmanlamaktaki becerisinin bir göstergesi' olduğu belirtildi.

A+A-

Çin'in People's Daily gazetesinde yayımlanan bir makalede, Storm adlı yeni uçak gemisinin, Rus tasarımcıların 'geçmişin mirasını yeniliklerle harmanlamaktaki becerisinin bir göstergesi' olduğu belirtildi. 

Rus tarasarımcıların, Sovyet yapımı Amiral Kuznetsov'un tasarımını, yıllar içinde edinilen deneyimler ve bilimsel gelişmelerle 'mükemmelleştirdiği' belirtilen  People's Daily makalesinde uçak gemisi 'denizde bir havaalanı' olarak tanımlandı.

'120 GÜN BOYUNCA DENİZDE GEZİNEBİLİYOR'

Uçak gemisinin fiziksel özelliklerine de yer verilen makalede şu ifadelere yer verildi: ''330 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki 23000E, 80 ila 90 uçak taşıyabiliyor. Ayrıca gemi oldukça az yakıt tükettiğinden hiçbir limana uğramaya gerek duymadan 120 gün boyunca denizde gezinebiliyor.''

Krılov Devlet Araştırma Enstitüsü'nün Rus donanması için tasarladığı 23000E Storm adlı yeni uçak gemisi ilk kez önceki ay Moskova yakınlarındaki bir fuarda tanıtılmıştı.

shtorm.jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4438 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.