1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. TMMOB GMO, Türk gemi inşa sanayiyi bir araya getirdi
TMMOB GMO, Türk gemi inşa sanayiyi bir araya getirdi

TMMOB GMO, Türk gemi inşa sanayiyi bir araya getirdi

Türk gemi inşa sanayi, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 60. yılını kutlama kapsamında gerçekleştirdiği 60. Yılında Gemi Mühendisleri Odası ve Türkiye Gemi İnşa Sanayi Sempozyumu'nda bir araya geldi.

A+A-

Askeri ve sivil gemi inşa sanayi temsilcilerinin katıldığı sempozyuma, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, firma temsilcileri, akademisyenler, gemi inşa mühendisleri yoğun katılım gösterdi.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Genel Seketeri Burak Acar “TMMOB Gemi Mühendisleri Odası olarak çok büyük gurur yaşıyoruz. Hep ilklerin odası olmakla övündük. İlk ağır sanayi olan gemi inşanın mensubu olmaktan gurur duyduk. İlk üniversite eğitimini başlataan meslek disiplini olmaktan gurur duyduk. İlk TMMOB’a bağlı oda olmaktan gurur duyduk. Tüm bu ilkleri 60. yıl kapsamında düzenlenen sempozyumla taçlandırıyoruz. GMO olarak sektördeki diğer odalardan farklı bir konum elde ettik. Sektörün içinde yer aldık. Sektöre katkılarımızı doğru yolda vermeye çalıştık.  Bir şeyleri yıkmak değil yapmak için sektörde varolmaya çalıştık. GMO’nun duruşu sektörde önemli bir yere sahip. Sektör temsilcilerinin de bugün aramızda olması bize güvenin bir göstergesi. “  dedi.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Kuruluşundan bu yana geçen 60 yılda, sadık yönetim anlayışıyla TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın Türk gemi inşa sektörüne hizmet verdiğini belirten TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Dedetaş, Oda olarak sektörün tüm birleşenleriyle işbirliği içinde olmaya önem verdiklerini belirtti. Yönetim olarak Oda’nın çağdaşlaşması ve üyelerin Oda’ya olan bağlılıklarını arttırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Dedetaş konuşmasında “GMO bu yıl itibariye 60 yılını doldurdu. Odamız bu 60 yıl içinde çok değerli eser ve katkılara imza attı. Bugün ise GMO, çeşitli üniversitelerle işbirliği anlaşmaları yapıyor. Denizcilik eğitimine önem veriyoruz. Tuzla Belediyesi koordinatörlüğündeki AB projesine katılımda bulunduk. Komisyon çalışmalarımızı hareketlendirdik. GİSBİR’le birlikte karşılıklı komisyon üyeliklerinde bulunduk. TMMOB ile olan ilişkilerimizi arttırdık. Türk Loydu’yla başarılı bir genel kurul geçirdik. Ankara’yla olan ilişkilerimizde meslek alanlarımızın korunması konusunda fikir beyan ettik. Odamızın giderek çağdalaşması için yönetmeliğimizde değişiklikleri yapmak için 2015’te bir genel kurul hedefi koyduk önümüze. Meslektaşlarımız ve sektörümüze olan sorumluluğumuzun farkında olarak yönetime geldik. Bu bilinçle de elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Öncelikli hedefimiz üyelermizin Oda’ya olan bağlılıklarını arttırabilmektir. Aktif ve üyelerine sadık yönetim anlayışımız her zaman devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

galeri-004.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.