1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ziya Kalkavan'dan örnek işbirliği
Ziya Kalkavan'dan örnek işbirliği

Ziya Kalkavan'dan örnek işbirliği

Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi 11.sınıf öğrencileri uygulamalı denizcilik eğitimlerini almak için 4 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul’a geldi.

A+A-

Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi ile Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi arasında imzalanan protokol gereği, Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi 11.sınıf öğrencileri uygulamalı denizcilik eğitimlerini almak için 4 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul’a geldi.

Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden 22 öğrenci ve 2 öğretmen 4-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesinde; denizde güvenlik eğitimlerini uygulamalı ve simülatör ortamında gerçekleştirecek.

Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi tarafından düzenlenen eğitim programında; Kdz. Ereğli’nin, Ataköy Marina’nın ve R.Koç Sanayi Müzesi’nin ve İstanbul’un tarihi yerlerinin gezilmesi de yer alıyor.

 

Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Piri Reis toplantı salonunda öğrencilerine katılım belgesi verildi.

 

 

Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Yakup Erdoğan şöyle konuştu:

“Törene katıldığı için öncelikle, okulumuzun yapmış olduğu tüm etkinliklerde bizi yalnız bırakmayan her zaman gücünü arkamızda hissettiğimiz bölge müdürümüz sayın Cemalettin  Şevli Bey’e öncelikle teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Aynı zamanda ekibine de aynı teşekkürü iletmek istiyoruz çünkü bu okuldan mezun olacak öğrencilerimiz Denicilik Müsteşarlığımıza bağlı bölge müdürlüğümüz ve liman başkanlığımızda mevzuat gereği birçok iş ve işyerlerini yürütüyorlar. Bu işler yürütülürken gerek kısa sürede işlevlerin tamamlanması, gerekse toplam kalite mantığı içerisinde müşteri memnuniyeti dayanan anlayışla vermiş olduğu hizmetler takdire şayandır. Bunu da sizler huzurunda ifade etmek istiyorum.  Okulumuzla Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi İşbirliği protokolünü imzaladıktan sonra, yapmış olduğu ilk etkinlik. Aslında bu eğitim, bizim arzu ettiğimiz süre içerisinde değil. Çünkü en az altı gün sürmesi gereken bir çalışmaydı. Ama bir başlangıç olarak böyle başladık. Önümüzdeki yıllarda uygun zaman planlamasını da oluşturarak, daha iyi şartlarda daha iyi bir eğitimi vermek arzusundayız. 22 öğrenci iki öğretmen ki birisi okul müdürümüz 24 arkadaşımız bu eğitimden yararlandılar bugün onların belgelendirilmesini gerçekleştireceğiz. Biz ekip olarak imkanlarımız ölçüsünde arkadaşlarımıza destek olamaya çalıştık. Eğitimi başarıyla sonlandıran tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bundan sonraki öğrenimlerinde başarılar diliyorum”

 

 

 

Van Anadolu Denizcilik  Meslek Lisesi Müdürü Murat Yılmaz: “Yaklaşık altı gündür süren bir eğitim sürecini yaşadık. Burada özellikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeş okul olarak seçtiğimiz ve örnek aldığımız Ziya Kalkavan Lisesi’nin Müdürü Yakup Erdoğan Beyefendiye de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gerçekten ilimizde denizcilik sektörü çok yeni bir sektör. Denizcilik sektörünün ilk adımı Van Denizcilik Anadolu Lisesi’dir. Biz sahip olduğumuz misyon ve vizyonun farkındayız. Bizler iyi yetişirsek, performans gösterirsek, ilimizdeki ve bölgemizdeki denizcilik sektörünü muhafaza edecek, önderi olacak, gelişmesine öncü olacağız” dedi.

 

 

 

 

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli Son konuşmayı yaptı: “Bundan birkaç ay önce bir protokol imzalandı ve bu protokole sayın bakanımız da imza attı. Başta Ulaştırma bakanı bu okulun kurulmasında çok katkısı oldu. Yine eski Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik’e buradan vefa duygularımızı iletmemiz lazım. Özellikle Van’daki Denizcilik lisesinin kurulmasında büyük emeği var. Siz Kabataş Erkek Lisesi’nde Kalıyorsunuz burada da eğitim görüyorsunuz baktığınız zaman bu iki okul Türkiye’de çok önemli okullar. Biri denizcilik alanında diğer kendi alanında kendini ispat etmiş. Onun için kalite ile yaşıyorsunuz. Ve bu eğitimi mümkün olduğu kadar en iyi hocalarla en iyi imkanlarla olanın en iyisiyle elde etmeye çalışıyorsunuz.”

 

 

 

Virahaber

 

Bu haber toplam 3277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.