1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KPSS sınav saati değişti mi? KPSS sınavı saat kaçta?
KPSS sınav saati değişti mi? KPSS sınavı saat kaçta?

KPSS sınav saati değişti mi? KPSS sınavı saat kaçta?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları açıklandı mı? Saat 09.30 olan KPSS sınav saati 10.00 olarak değiştirildi. Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin sitesinden alabilecek.

A+A-

KPSS ortaöğretim lise memurluk sınavı tam saat kaçta? ÖSYM

2017 KPSS, KPSS güncelleme, kpss ertelendi mi? KPSS sonuçları 2016, kpss sonuclari 2016, 2016 kpss tercihleri, 2017 kpss tercihleri, kpss sonucları 2017, kpss 2016 sonuç ve kpss 2017 sonuç, kpss sınav saati değişti, kpss saati değişti mi, kpss sınav saati 2016, kpss saat kaçta, kpss lisans tercihi 2016, aöf sınav yerleri, aöf sınav yerleri belli oldu mu, kpss güncel bilgiler 2016, kpss giriş belgeleri, kpss giriş belgeleri 2016, aöf sınav yerleri, aöf giriş belgesi ve KPSS hakkında daha fazlası Vira Haber'de.

2016 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan resmi açıklamaya göre 2016 KPSS Ortaöğretim ve Lise sınavı  20 Kasım'da yapılacak. Adayın girdiği sınava dair sonuçlar, posta ile eve gönderilmeyecek. Sonuç internet sitesinden yayınlanacak.

ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu.

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

KPSS sınavı saat kaçta? KPSS sınav belgeleri ne? KPSS seçme kılavuzu ve KPSS sınav sonuçları haberimizde sizler için derledik...

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav olacak.

KPSS SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

kpss.jpg

KPSS SINAVI SAAT 10:00'DA

20 Kasım'da yapılacak KPSS ortaöğretim sınavıiçin 3 milyon 500 bin kişi başvuru yaptı.

2016'da bugüne kadar yapılan 53 sınava 10 milyon 500 bin kişi girdi. Yıl sonuna kadar 12 sınav daha var. Sınavlara giren toplam katılımcı sayısı 14 milyon 500 bine ulaşacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesi"ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek. 120 dakika sürecek olan KPSS’de adaylar sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk edemeyecek.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGELERİ

Adayların kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklar. 

KPSS GİRİŞ YERLERİ

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim'e girecek adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 10.00'da uygulanacak 2016 KPSS-Ortaöğretim'e başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesi"ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

kpss2.jpg

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK? (ORTAÖĞRETİM DÜZEYİ)

(KPSS) ortaöğretim düzeyinde sınav tarihlerinde değişikliğe gidildi.

ÖSYM'den sınav tarihleri ile ilgili değişikliğe gidildiği belirtilerek,
23 Ekim 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

KPSS ÖNLİSANSTA TERCİH ZAMANI

KPSS tercihlerinin hangi tarihte başlayacağı kesin olarak açıklanmadı. Tercihlerin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

KPSS SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir.

KPSS HAKKINDA DETAYLI VİDEO

ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvurusunu yapan aday, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav merkezi değişikliği yapabilecektir.

ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar.

Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.

KPSS'YE REKOR KATILIM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 20 Kasım Pazar günü Türkiye tarihinin de en büyük sınavı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumunun yapılacağını belirterek, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınavgörevlisi hazır bulunacak." dedi.

AÖF sınav giriş belgesi alma, AÖF masaüstü ve AÖF sınav yerleri

Anadolu Üniversitesi, Aöf sınav giriş belgesi alma, aöf masaüstü, AÖF sınav yerleri, AÖF giriş yerleri ve aöf giriş yeri hakkında tüm detaylar Vira Haber'de.Kaynak: AÖF sınav giriş belgesi alma, AÖF masaüstü ve AÖF sınav yerleri...

AÖF sınav giriş belgesi alma, AÖF masaüstü ve AÖF sınav yerleri

Bu haber toplam 4246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.