1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "Bu işi hakkıyla yapıyoruz''
"Bu işi hakkıyla yapıyoruz''

"Bu işi hakkıyla yapıyoruz''

Turizm potansiyeli ve geliriyle adından söz ettiren Antalya, deniz turizmi ve deniz ticaretinden diğer alanlardan sağladığı 250-275 milyon dolarlık geliri ikiye katlamayı hedefliyor.

A+A-

Turizm potansiyeli ve geliriyle adından söz ettiren Antalya, deniz turizmi ve deniz ticaretinden diğer alanlardan sağladığı 250-275 milyon dolarlık geliri ikiye katlamayı hedefliyor.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, yaptığı açıklamada, 3 tarafı denizle çevrili Türkiye'nin deniz turizmi gelirinin 4 milyar dolar olduğunu, bunun en az iki katı olması gerektiğini söyledi. Turizmde adını duyuran Antalya'da denizden elde edilen gelirin 250-275 milyon dolar civarında olduğunu bildiren Erol, şunları söyledi:

''Bundan gurur duyuyoruz ama bu Antalya için yetmez. Turizmde dünya liderleri olma savaşını veren Antalya'nın deniz turizminde de aktif liderliğe geçmesini arzu ediyoruz. Deniz endüstrisindeki ekonominin karaya çıkarılması lazım. Denizciliğin ekonomik açıdan karaya çıkarılması ekonomik getirilerinin artırılması konusunda ciddi uğraş içerisindeyiz. Deniz endüstrisindeki ekonominin karaya çıkarılması lazım. Bu gelirin en az ikiye katlanması lazım.''

Avrupa'ya Fark Atarız
Antalya'da faaliyet gösteren su altı ve su üstü etkinlikler gerçekleştiren şirketlerin Avrupa'daki su sporları merkezlerine fark atacak nitelikte olduğunu kaydeden Erol, ''Antalya'da faaliyet gösteren su altı ve su üstü şirketleri Avrupa'nın en güvenilir şirketleri haline geldi. İspanyollar, Yunanlılar, İtalyanlar bizi kıskanıyor. Bu işi hakkıyla yapıyoruz'' dedi.

2009 yılında çıkarılan Deniz Turizmi Yönetmeliği ile sektörün disipline olduğunu ifade eden Ahmet Erol, ''Disipline olmakla birlikte, denizden elde edilen gelirimizi de artırmak istiyoruz'' dedi.

Günübirlik turlarda 1 milyon 600 bin yolcu
Günübirlik gezi teknelerinin yolcuyu kabul ediş rıhtımı az olduğu için bu alanda bir türlü hamle yapılamadığını kaydeden Ahmet Erol, şunları kaydetti:

''Alanya çıkışlı turlarımızla yılda 200 bin, Manavgat ırmak turlarında yılda 450 bin, Oymapınar ırmak turlarında 120 bin, Antalya çıkışlı turlarda 150 bin, Kemer çıkışlı turlarda 300 bin, Demre çıkışlı turlarda 300 bin, Kaş çıkışlı turlarda 100 bin kişi, yani yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin yolcu gezdiriyoruz. Bunun ekonomimize katkısı 70-75 milyon dolar civarında. Rakamlar iyi, ancak yeterli değil. Tekne bağlama yerlerimiz yeterli değil, indirme bindirme rıhtımımız yeterli değil. Altyapı tamamlanırsa ve tanıtım yapılırsa bu rakamlar ikiye katlanır.''

Deniz turizmi fuarlarına katılarak, Antalya'nın tanıtımı yapacaklarını bildiren Erol, ''Şu andaki potansiyel bize göre yeterli değil. Her şey dahil sistem içerisinde deniz turizmi büyük bir parça olabilir'' diye konuştu. Denizcinin de teşviklerden yararlanması gerektiğini ifade eden Ahmet Erol, bunu hakkettiklerini ifade etti.

Antalya'nın kruvaziyer turizminde önemli yol kat ettiğini belirten Erol, ''Aida gemisi indir-bindir turizmini Antalya limanında yapmaya başladı. Aida'nın yanında, şirketin 2 ayrı gemisi daha Antalya'dan seferlere başlayacak. Geçen yıl 61 sefer düzenlendi, önümüzdeki dönem yaklaşık 130 sefer yapılacak'' dedi.

5 bin 500 tekne sokakta
Antalya'nın marina açısından, tekne bağlama yeri açısından en fakir bölge olduğunu bildiren Ahmet Erol, ''Liman Başkanlığı'ndan aldığımız bilgiye göre 7 bin 258 teknemiz var ama maalesef bağlama yerlerimizin kapasitesi bin 600 tekne civarında. 5 bin 500 teknemiz evin bahçesinde, sokak içinde. Buna rağmen marinalarımızın ekonomik büyüklüğü, yarattığı katma değeri 15 milyon doları buluyor. Bu az bir rakam değil'' dedi.

AA

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.