1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kıran: Mesleki eğitim kadar dil de önemli
Kıran: Mesleki eğitim kadar dil de önemli

Kıran: Mesleki eğitim kadar dil de önemli

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, ''Yabancı dili özellikle İngilizceyi çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Mesleki eğitim kadar çok önemlidir dil eğitimi'' dedi.

A+A-

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü '1. Kariyer Günleri'ni başladı. Kariyer Günleri'nde Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, deneyimlerine öğrencilerle paylaştı.

Ordu Üniveristesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1’inci Kariyer Günleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa, kariyer günleri boyunca gerçekleştirilen katılımların gelecekte Türk deniz endüstrisine yön verecek öğrenciler ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

“NİTELİKLİ DENİZCİLERE İHTİYAÇ VAR”

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur da, “Coğrafi durumu bakımından deniz ticareti için bütün şartlara sahip olan ülkemizde sektörün nitelikli denizcilere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz.  Bu nedenle öncelikli hedefimizin, mevzuata, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllerine, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun davranan, yabancı dili iyi bilen Türk’ün büyük ülküsü doğrultusunda nitelikli ve yetişmiş personel yetiştirmek olduğunu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin kariyerleri için sektörün tüm paydaşları ile birlikte olmalarını sağlayan Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinin denizcilik mesleği bakımından istediğimiz hedeflere ulaşmada çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.  Bu nedenle, geleceğin zabitanları olacak öğrencilerimize destek vermek amacıyla burada bulunan başta Sayın Rektörümüze, Sayın Vali Yardımcımıza, Sayın Kaymakamımıza, il ve ilçemizin saygıdeğer protokol üyelerine,  bizleri kırmayarak gelen ve üst düzey pozisyonda katılım sağlayan çok değerli konuklarımıza,  bu özverili katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Limanı’nın denizcilik alanında sahip olduğu öneme değinerek bu alanda düzenlenen kariyer günlerinin öğrencilerinin meslek hayatlarında anlamlı bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, gerçekleştirilen 1’inci Kariyer Günleri’nin Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra nerelerde istihdam edilebileceği noktasında sektörün önde gelen temsilcilerinin bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması açısından önem arz ettiğini belirtti.

Son yıllarda Türkiye’de denizcilik sektöründe önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, Ordu Üniversitesi’nin tüm alanlarında göstermiş olduğu büyümenin denizcilik alanında da olduğunu ve bu alanda değerli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

“ÜNİVERSİTELER KARİYER PLANLAMASININ EN ÖNEMLİ NOKTASI”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler, eğitim ve öğretim faaliyetleri, ulusal, uluslararası etkinlikler, öğrenci kulüplerinin sosyal sorumluluk çalışmaları ve bilgiyi toplumsal bir zemine yerleştirerek gençlerin piyasanın gerektirdiği özellikleri fark etmelerini sağlayan kurumlardır. Bu nitelikleriyle ve akademik gelişimi şiar edinen yapısıyla üniversite, başlı başına kariyer odaklı bir kurum olarak dikkat çekmektedir. Bu yüzden üniversiteler kariyer planlamasının en önemli noktası ve kariyer gelişiminin de dinamik bir biçimde gerçekleşeceği merkezlerdir. Gerek sosyal gerekse pozitif bilimler çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen herkese kayıt olduğu günden başlayarak mezuniyet sonrasında atacağı adımlara kadar bir kariyer planı çizen Ordu Üniversitesi, akademik birimleri ve ilgili birim personelleriyle kariyer konusunda tüm öğrencilerini bilgilendirici ve geliştirici etkinliklerle donatmaktadır. Ordu Üniversitesi, iş yaşamının bir uzantısı olan kariyer anlayışından daha çok yaşam boyu kariyer anlayışına uygun çalışmalar gerçekleştirerek yarının geleceği olan gençleri, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek, aklı özgür, milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş, dünyayı bununla birlikte ülkesini anlayan, olay, olgu analizi yapabilen ve farkındalığı yüksek müreffeh bir anlayışla kuşatmaktadır. Öğrencilerimiz meslek hayatlarına yön verecek olan stajlarına başlamadan önce böyle bir organizasyonun gerçekleşmiş olması hem Üniversitemiz hem de sizler açısından oldukça memnuniyet vericidir. Böylelikle öğrencilerimiz denizcilik sektörünün önde gelen firmalarını tanıyıp birlikte çalışabilme şansını elde edecek. Kariyer planlarını bugünden yapıp yarına daha güçlü bir şekilde bakabilmek için öğrencilerimizin ufkunu açacak kariyer günlerinin iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. Denizcilik sektörüne yön verecek bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 “İŞ İMKÂNI SAHASI ÇOK GENİŞ”

Necati Samsun Konferans Salonu’nda gerçekleşen Kariyer Günleri’nde İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, deneyimlerine öğrencilerle paylaştı.

Tamer Kıran, Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Eğitimi yapmış olmak için değil kendileriniz için yapın. Okulunuzda alacağınızın eğitimin kalitesini hayata atıldığınızda bu iş hayatınıza olumlu bir şekilde yansıyacak. Yabancı dili özellikle İngilizce’yi çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Gerçek anlamda çalıştığınız kurumu iyi temsil etmek istiyorsanız yabancı dil çok önemli. Mesleki eğitim kadar çok önemlidir dil eğitimi. Türkiye’de değil yurt dışında ki ülkelerde de gemi adamı ciddi derecede var. Bunun için iş imkânı sahası çok geniş. Özellikle maaşlarda yüksek olduğu için çalışanları tatmin ediyor. İyi bir eğitim alarak iş hayatına kolaylıkça başlayabilirsiniz” dedi.

DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTILAR

TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Ergenç, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk, denizcilik sektöründeki istihdam olanakları, denizcilik sektörünün geleceği, mühendislik alanındaki gelişmeler, sektörün öğrencilerden beklentileri gibi birçok konuda öğrenciler ile bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Programın devamında Rektör Yarılgaç ve katılımcılar Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi eğitim atölyesi ve uygulama gemisinde incelemelerde bulundu.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen törene Ordu Üniversi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur,  İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Halit Gülten, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Üsteğmen Ali Murat Mahmat, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Ergenç, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

tamer_kiran-002.jpg

ordu1.jpg

ordu.jpg

kiran-005.jpg

kiran1-002.jpg

kiran2-003.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4558 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.