1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. RMK Marine IDEX Fuarı’nda
RMK Marine IDEX Fuarı’nda

RMK Marine IDEX Fuarı’nda

RMK Marine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma fuarı olan IDEX Fuarı’na Türk gemi inşa sanayinin ulaştığı noktanın önde gelen temsilcisi olarak katılacak.

A+A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı için 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşa etmekte olan RMK Marine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma fuarı olan IDEX Fuarı’na Türk gemi inşa sanayinin ulaştığı noktanın önde gelen temsilcisi olarak katılacak.

Koç Topluluğu’nun gemi inşa tersanesi RMK Marine, Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi’de düzenlenen, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma ve güvenlik etkinliği olan 2011 IDEX fuarına katılıyor. 20-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 10. IDEX fuarı, savunma ve güvenlik alanında üretim yapan, bu sektörler için teknoloji geliştiren firmaların katıldığı dünyanın en önemli fuarları arasında yer alıyor. RMK Marine, IDEX Fuarı’nda diğer Türk şirketleriyle birlikte Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın koordinasyonundaki Türk Pavilvonu’nda yer alacak.

RMK Marine, fuarda; Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa etmekte olduğu Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemilerinin maketini sergilemenin yanısıra bu proje sayesinde edindiği deneyim ve birikimleri, RMK Marine’in ve Türk Savunma Sanayi’nin gemi inşa alanında son dönemde geçirdiği aşamaları ziyaretçilerle paylaşacak. Türkiye’de özel sektörün bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük muharip gemi ihalesini kazanan ve 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşaatını gerçekleştiren ilk özel sektör tersanesi olan RMK Marine, IDEX fuarında hem gemi inşa alanında hem de elektronik sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu alanındaki başarı ve birikimlerini sergileyecek. IDEX fuarını bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten RMK Marine Genel Müdürü Ufuk Güçlü konuyla ilgili olarak; “IDEX Fuarı hem RMK Marine hem de Türkiye’nin bu alanda gerçekleştirdiği atılımları sergilemek ve tanıtmak için önemli bir fırsat olacak. RMK Marine olarak IDEX fuarının markamızı tanıtmak kadar yeni projeler için önemli bir iletişim kapısı olmasını da hedefliyoruz” dedi.

2 yılda bir düzenlenen IDEX Fuarı’na 2009 yılında 70 ülkeden 900 firma katılmıştı. Bu yıl hem katılımcı ülke sayısının hem de firma sayısının daha da artması bekleniyor. Fuar ziyaretçilerinin önemli çoğunluğunu ise çeşitli hükümetlerin yetkilileri, bürokratlar, askeri çevreler, uzmanlar profesyoneller ve akademisyenler ile araştırmacılar oluşturuyor.

Türk Mühendislerinin Başarısı
Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesi ile sivil tersaneler arasında en büyük askeri gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine, SSM'nin strateji ve vizyonunu göz önünde bulundurarak, uzun dönem savunma sanayi hedefleri doğrultusunda, önemli bir yapılanma gerçekleştirdi. 2008 yılında tören ile inşasına başlanan gemilerde; 22 yönetici, 128 mühendis, 20 uzman, 49 tekniker, 28 teknisyen, 41 memur ve 332 işçi çalışıyor.

Türk mühendislerinin başarısıyla RMK Marine tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa edilen 4 Sahil Güvenlik gemisinden ikisi; TCSG Dost ve TCSG Güven isimli gemiler geçtiğimiz yıl denize indirilmişti, TCSG Umut ve TCSG Yaşam’ın ise inşaları sürüyor. 88,6 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe ve 1700 ton deplasman ağırlığa sahip olan ve gemiler boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında “korvet sınıfı” gemiler ailesine mensup bulunuyor. RMK Marine gemileri inşa etmenin yanı sıra, proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimini de gerçekleştiriyor ayrıca silah ve elektronik sistemlerin gemiye entegrasyonlarını yapıyor. Projede 2008 yılı başından bugüne kadar 1 milyon adam/saat işçilik gerçekleştirildi. Bir gemide 6.000 adet elektrik kablosu ve toplam 130 km kablonun yanı sıra 20km çeşitli çaplarda boru ve 2.900 adet vana kullanıldı.

RMK Marine daha önce de TCG Alb. Hakkı Burak ve TCG Yzb. İhsan Tolunay adlı 2100 DWT kapasitedeki iki adet askeri lojistik gemiyi inşa ederek 2000 yılında Deniz Kuvvetlerimize teslim etmişti.

RMK Marine’e ödül
RMK Marine yat inşa, bakım ve onarım çalışmalarında da başarılı adımlar atmaya devam ediyor. Tersanede, 80 metreye kadar alüminyum ve çelik yat, 40 metreye kadar da kompozit yat inşa edilebiliyor. Tasarım, mühendislik ve proje yönetimi konusunda yat inşa sektörünün en iyi isimlerini bir araya getiren Nazenin V, dünya süperyat sektörünün “Oscar”ları olarak kabul edilen “Dünya Süperyat Ödülleri 2010”da “45 metre Üstü En İyi Yelkenli Yat” kategorisinde “Jüri Özel Ödülü” nü alarak RMK Marine’nin bu alandaki başarısını tüm dünyadaki ilgili çevrelere de duyurdu. 45 metre uzunluğundaki yeni süper yatın inşası ise devam ediyor. 45 metre uzunluğundaki motor yat, RMK Marine'nin bu kategoride inşa ettiği, en uzun yat olma özelliğine sahip.

Bu arada, 2007 yılında Oyster Marine ile RMK Marine arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Oyster Marine için inşa edilen 30 metrelik ve 38 metrelik süper yatların inşası başarıyla devam ediyor. Büyük yelkenli yatlar konusunda uzman üretici Oyster Marine ve yelkenli yat tasarımları ile ünlü Dubois firmalarının ilk kez işbirliği yaparak, yeni dizayn edilen süper yatların üretimi için RMK Marine ile anlaşma imzalaması, Türk yat sektörünün gelişimi açısından son derece önemli. Anlaşma gereğince, Oyster Marine için üretilecek 100 feet ve 125 feet yatlar 2011 yılından itibaren teslim edilecek.

Virahaber





Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.