1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Svitzer, Portekiz’deki  varlıklarını satıyor
Svitzer, Portekiz’deki  varlıklarını satıyor

Svitzer, Portekiz’deki  varlıklarını satıyor

Svitzer, Portekiz’deki varlıklarını ve 15 römorkörünü satışa çıkardı. Svitzer Portugal'ın mevcut genel müdürüne ait olduğu şirket olduğu açıklanırken satış bedeli hakkında bir açıklama yapılmadı.

A+A-

Svitzer, aralarında Lizbon, Setúbal ve Sines'deki limanlarınındaki faaliyetlerinde bulunduğu Portekiz’deki varlıklarını ve 15 römorkörünü satışa çıkardı. Svitzer Europe'un genel müdürü Kasper Friis Nilaus satış ile ilgili ‘’Alıcı, şu anki Svitzer Portekiz’in genel müdürü Rui Cruz’a ait olan Serviços Maritimos Ltd., Pioneiro do Rio’dur. Pioneiro do Rio ve şu anki genel müdürümüz Rui Cruz ile Svitzer Portekiz'in gelecek sahipleri ve işletmecileri olarak iyi bir stratejik uyum sağlayacak olan bir anlaşmaya varmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.’’

İki tarafta satış bedelini açıklamaktan kaçınırken , Pioneiro do Rio açıklamasına göre, mürettebat ve kıyı personeli de dahil olmak üzere Portekiz'deki Svitzer'in her iki şirketini ve Svitzer Portekiz'in tüm filosunu da devralacak.

"Portekiz'deki piyasa koşulları, özellikle azalan hacimler zor," diyen Nilaus, satıştan elde edilen kaynağın büyüme fırsatlarını değerlendirmek için kullanacaklarını açıkladı.

Satışın gerçekleşebilmesi için Portekiz rekabet otoritelerinin onayı gerekiyor. Svitzer, anlaşmanın 2019'un ikinci yarısında kesin olarak onaylanmasını bekliyor.  Svitzer Portugal'ın faaliyetleri Lizbon, Setúbal ve Sines'deki limanları kapsamaktadır.

Vira Haber

Bu haber toplam 6552 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.