1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: Yenikapı Yeni Türkiye'nin kapısını açtı
Metin Kalkavan: Yenikapı Yeni Türkiye'nin kapısını açtı

Metin Kalkavan: Yenikapı Yeni Türkiye'nin kapısını açtı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "Yenikapı, 'Yeni Türkiye'nin kapısını açtı" dedi. Dünyada hiçbir kelimenin Allahuekber kadar güçlü olmadığını söyleyen Kalkavan, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrasında başka bir hüviyete büründüğünü kaydetti.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, DTO'nun Fındıklı'daki merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik mesajlar dikkat çekti.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan, toplantıda yaptığı konuşmada, artık Türkiye'de 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak iki farklı dönem olduğunu söyledi. "Bu sorunları torunlarımıza bırakmamalıyız" diyerek söze başlayan Kalkavan, "Türkiye tarihi 7 Ağustos'taki mitingi anlatacak" ifadesini kullandı. DTO meclisinde konuşma yapanlardan da bir ricada bulunan Kalkavan, "Karamsar karakterde bile olsanız, zaman karamsar olma zamanı değil, geleceğe umutla bakma zamanıdır. Atatürk 100 yıl önce söylemişti, ihtiyaç duyduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" diye konuştu.

DTO'da da FETÖ incelemesi yapılacak

Etrafında FETÖ'ye mensup kimlerin olduğunu bilemediğini belirten Kalkavan, örgüt mensuplarının en önemli özelliğinin gizlilik olduğunu söyleyerek "Bütün çalışanlarımızı da incelemek zorundayız. Karalama yapmak istemiyoruz ama bu sistemin içinde bulunanlar vatan hainidir. O sebeple detaylı bir inceleme yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Geleceğimizi kurtarma fırsatı yakaladık"

Ülkedeki sorunlar ve küresel tehditler açısından bakıldığında Türk milletinin içindeki enerjiyi muhakkak ortaya çıkarmak zorunda olduğunu belirten Kalkavan şunları söyledi: "Çok kötü bir olay yaşadık. Yüzlerce insanımız şehit oldu. Fakat onlar da deşifre oldular. Şu an geldiğimiz noktada geleceğimizi kurtarma fırsatı yakaladık. Evet ço şey kaybettik ama torunlarımızı kazanacağız. Ben bu açıdan geleceğe umutla bakıyorum. Türkiye'nin bu günlerde yakalamış olduğu birlik ve beraberlik duygusu gelecek için çok önemli. Basın da bu açıdan müthiş bir rol oynuyor. Bu birlikteliğe sebep olanlar da FETÖ'cüler. Bizim tarihte de en başarılı olduğumuz dönemler, bizi kızdırdıkları ve hırslandırdıkları dönemlerdir. İnsanlar canlarını kaybetti. Böyle bir dönemde malını kaybetsen ne olur. Çok önemli bir görevimiz var. Herkes birlik ve beraberlik içinde, masadan kalkmadan mücadele etmek zorunda. O sebeple şimdi koşma zamanı. Daha önceden böyle bir birliktelik zemini yoktu. O dönem 15 Temmuz gecesi sona erdi. Yenikapı, 'Yeni Türkiye'nin kapısını açtı."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5659 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.